Emine Erdoğan, Kadın Milletvekili Adaylarıyla Yemekte Buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 78 AK Partili kadın milletvekilli adayıyla yemekte bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Kadın Milletvekili Adaylarıyla Yemekte Buluştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi Emine Erdoğan, 78 AK Partili kadın milletvekilli adayıyla yemekte bir araya geldi.

AK Parti Kadın Kolları‘nın düzenlediği yemek, AK Parti Genel Merkezi‘nde gerçekleşti. Yemeğin açılışında bir konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, kadınsız bir demokrasi ve kadınsız bir siyasetin olmayacağına işaret ederek, Başbakan Erdoğan‘ın "Kadına karşı ayrımcılık, ırkçılıktan daha beterdir" sözünü şiar edindiklerini ifade etti. Şahin, kadına yönelik şiddetin 2023‘te tamamen azaldığı bir Türkiye istediklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan‘ın eşi Emine Erdoğan ise yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti saflarında 78 kadın milletvekili adayının bulunmasının kendisini gururlandırdığına işaret ederek, "Elbette gönlümüz çok daha fazla sayıda kadının milletvekili ve aday olarak bu mücadelede yerini almasından yanaydı ama katedilen mesafeyi de küçümseyemeyiz" dedi. Kadın milletvekili oranının bir 2007 seçimlerin yüzde 100 oranında artığına işaret eden Erdoğan, bu artışın 2011 seçimlerinde de devam etmesini ve Meclis içinde kadın milletvekili sayısının yüzde 20‘lere yaklaşmasını temenni ettiğini ifade etti.

Öncelikle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve şiddete karşı toplumu bilinçlendirmek zorunda olduklarını kaydeden Emine Erdoğan, "Okula gidemeyen, okuma yazma bilmeyen bir tek kadın ve kız çocuğu bırakmamak zorundayız" dedi.

Erdoğan, kadınları siyasette aktif rol almalarının bulunduğumuz coğrafyanın kadınlarına da örnek olacağına işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti: "Ürettiğiniz çözümler, şekillendirdiğiniz vizyon da Türkiye‘nin kadınlarının model alınma sürecini daha da güçlendirecektir. Yani sizler Türkiye‘nin kadınları için olduğu kadar, Afganistan‘ın, Irak‘ın, Filistin‘in, Mısır‘ın, Libya‘nın, Yemen‘in kadınları için de umut ışığı olacaksınız. Lütfen şunu aklınızdan çıkarmayınız. Ülkemizde ve bölgemizde dökülen gözyaşlarının dinmesi, akan kanın durması, gönüllerdeki ızdırabın, çekilen çilenin sona ermesi, ancak kadın duyarlılığının, kadın şefkatinin süreçlere hakim olmasıyla mümkündür" diye konuştu.

Emine Erdoğan, milletvekili seçilemeyecek olan bazı adayların AK Parti kadrolarında gücü ve imkanları ölçüsünde fedakarca hizmete devam edeceklerine inandığını söyledi. Emine Erdoğan, konuşmasının sonunda ise kadın milletvekili adayları ile toplu bir hatıra fotoğrafı çektirerek, adaylarla tanıştı.

Yemekte ayrıca AK Parti‘nin en genç kadın adayı Ayşe Hacıoğlu, Diyarbakır Milletvekili adayı olan ve engelleri aşan bir kadın sıfatıyla konuşma yapan Fatma Öncü ve Ankara Milletvekili Adayı olan Ülker Güzel ise en tecrübeli kadın adayı olarak bir konuşma yaptı.