Rusya‘da Komünist Ve Ortodokslar Çipli Kimliğe Karşı Birleşti

Rusya‘da önümüzdeki aylarda uygulamaya girmesi planlanan çipli kimlik sistemi, yeni uygulamanın vatandaşları köle durumuna düşüreceğini savunan Komünist ve Ortodokslar tarafından protesto edildi.

Rusya Komünist Partisi tarafından, Moskova‘nın Puşkinskaya Meydanı‘nda "Halk Düşmanı Hükümete Hayır" sloganıyla düzenlenen protesto mitingine binlerce Ortodoks vatandaş destek verdi.

Komünizm sloganı içerikli dövizlerle Ortodoks inancı içerikli dövizlerin ve bayrakların bir arada bulunduğu miting renkli görüntülere sahne olurken, yapılan konuşmalarda inançlı ve ateist vatandaşlara, iktidara karşı birlikte mücadele etme çağırıları dikkat çekti.

Rusya‘da kimlik yerine geçecek çipli kimlik kartı uygulamasının vatandaşları sınıflara ayırmak, aileleri dağıtmak ve siyasi görüşlerinden dolayı insanların anayasal haklarını ihlal etmek için kullanılacağını savunan konuşmacılar, hükümeti geri adım atmaya çağırdılar.

Basına açıklamada bulunan Komünist Parti Başkanı Sergey Kaşin, "Kimlik olarak pasaportumuz varken yeni bir çipli kimlik çıkarmaya ne lüzum var? İktidar bunu bürokrasi sorunlarının azaltılması için uygulamaya koyacağını söylüyor. Halbuki bu sistemin yeni başkanlık seçimlerinde sahtekarlık ve diğer kötü amaçlar için kullanılacağından hiç kuşkumuz yok. İktidarın hoşuna gitmeyen bir insanın kartı her an bloke edilebilecek. Ve bu insan banka hizmetleri, sağlık hizmetlerinden ve toplu taşım kullanımından bile

yararlanamayacak" dedi. Bilindiği gibi yaklaşık 11 milyar dolara mal olacak yeni sisteme göre, vatandaşların parmak izlerini taşıyacak olan cipli kimlikler, hem kimlik ve hem de banka kartı olarak kullanılacak.

Kaynak: İHA