Köy İmamı, Cemaatini Çanakkale‘ye Götürdü

Bilecik‘in Pazaryeri ilçesine bağlı Küçükelmalı köyünün imamı Davut Dalaz, cemaatini Çanakkale‘ye götürerek, şehitlikleri gezdirdi.

Köy imam hatibi Davut Dalaz, 30 kişilik bir cemaatle Çanakkale‘ye giderek, şehitkileri ve savaş alanlarını gezdiklerini söyledi. Dalaz, "Ecdadımız bize bu güzel yurdu bırakmak için cepheye koşmuş. Çanakkale‘nin her köşesi kahramanlık destanlarıyla dolu. Hepimizden bir can orada hala yaşamaktadır. Çanakkale ruhunu her Türk vatandaşının bilmesi gerekmektedir. Ancak bu ulvi duygularla insan vatanının kıymetini bilebilir. İnsanlarımız orada yaşananlarının çok küçük kısmını biliyor. Şehitlerimizin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, çok zor şartlar altında zafer kazandıklarını yerinde görme fırsatı bulduk. Okuduğumuz hatimleri ve duaları şehitlerimizin ruhlarına bağışladık" dedi.

Dalaz, Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyası, Sargı Yeri Şehitliği, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası, Alçı Tepe, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ile Sultankale‘yi rehberler eşliğinde gezerek bilgi aldıklarını söyledi.

Kaynak: İHA