56 Yaşındaki Vatandaştan 2 Gündür Haber Alınamıyor

Zonguldak’ın Kumtarla köyünde 2 gündür kendisinden haber alınamayan 3 çocuk babası Mehmet Kara(56), köylüler tarafından ormanlık alanda aranıyor.

Zonguldak’ın Kumtarla köyünde 2 gündür kendisinden haber alınamayan 3 çocuk babası Mehmet Kara(56), köylüler tarafından ormanlık alanda aranıyor.

İstanbul’da ikamet eden ve su istasyonu işletmesinin sahibi olduğu belirtilen Kara, geçtiğimiz Perşembe günü Kumtarla köyüne geldi. Dünürü Kazım Kulakçı’dan evinin anahtarını isteyen ve işini bitirdikten sonra İstanbul‘a geri döneceğini söyleyen Kara’dan iki gündür haber alınamıyor.

Bunun üzerine Jandarma ve köylüler tarafından ormanlık alanda didik didik aranan Kara, bulunamadı. Yetkililerden yardım isteyen köylüler, aramalar için köpeğe ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

Kumtarla köyü muhtarı Ramazan Işıktaş, geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul’dan köye gelen Mehmet Kara’nın akşam kahveye gelmeyince şüphelendiklerini belirterek, “Evine gittik baktık. Telefonunu, paralarını, kimliğini, banka cüzdanlarını, ceketini çıkarmış bırakmış. Biz de şüphelendik ve karakola haber verdik. Bütün köylüler olarak en az 50 kişilik ekiple ormanlıkta ve gidebileceği yerlerde 2 gündür aramamıza rağmen ulaşamadık. Her ihtimali göz önünde tutuyoruz. Başka bir yere de gidebilir. Bu olay karşısında şaştık kaldık.Bütün çevre köyleri aramaktayız, bize uzman kurtarma ekipleri ve özellikle arama köpeği lazım.” dedi.

Mehmet Kara’yı en son gören dünürü Kazım Kulakçı(59), olay hakkında şunları söyledi: “Aile problemi var mı bilmiyorum. İstanbul’da yaşıyor kendisi. Perşembe günü köy meydanında arabadan indi, görüştük. Evi ve bahçesi köyde olduğu için çocuklarla gelecekti buraya. Onu görünce çocukları da getirdin mi diye sordum. O da ‘Ben tek geldim, geriye döneceğim. Az bir işim var. Onun için geldim’ dedi. Evinin anahtarını bizden aldı, ben anahtarı filan yere bırakırım dedi. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Bunun üzerine dediği yerden anahtarı aldık ve eve baktık, eşyalarını bırakıp gitmiş.”

İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin de aramalar eşlik ettiği Mehmet Kara‘nın bulunması için Ankara‘dan arama köpeği olan uzman ekiplerin geleceği öğrenildi.