Agit Ve Minsk Grubu Eşbaşkanları Azerbaycan Sınırında İncelemelerde Bulundu

Azerbaycan‘ı ziyaret eden AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları Robert Bradtke, Bernar Fasie, İgor Popov ve AGİT Başkanı‘nın Özel Temsilcisi Anjey Kaspşik, bugün Ermeni işgali altındaki bölgeden karayolu ile Azerbaycan‘a geldi.

Ağdam Valiliği‘ni ziyaret eden heyet, daha sonra sınır bölgesinde incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Orta Gervend köyüne gelen heyet, Ermeni keskin nişancısı tarafından öldürülen 9 yaşındaki Fariz Bedelov‘un yakınları ile görüştü. Heyete eşlik eden Ağdam Valisi Rauf Sadıkov, "Eşbaşkanlar bugün bölgemizde incelemelerde bulundular. Şehit olan 9 yaşındaki Fariz Bedelov‘un ailesi ile görüştüler ve ailelerine başsağlığı dilediler. Fransız Eşbaşkan Bernar Fasie, özellikle olayı duyduğunda çok

üzüldüğünü dile getirdi. Köy halkı ile bir araya gelip, onların dertlerini dinlediler" dedi.

Bedelov‘un kasıtlı olarak öldürüldüğüne dair delilleri heyete sunan Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Baş İdaresi Müdürü Nazim Abbasov ise, "Eşbaşkanların olay yerinde incelemeler yapmalarını sağladık, öldürülen çocuğun kasıtlı vurulduğunun somut delilerini kendilerine sunduk" diye konuştu.

Bölgede temaslarını tamamlayan heyet, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüşmek üzere helikopterlerle Bakü‘ye hareket etti.

Kaynak: İHA