Almanya‘da Türk Gençleri Diri Diri Yanmaktan Son Anda Kurtuldu

Irkçılığın her geçen gün arttığı Almanya‘da, 20 kişilik Nazi grubunun bir kulübede sıkıştırarak yakmaya kalktığı 4 Türk ve İtalyan genci ölümden polis kurtardı.

Stuttgart yakınlarındaki Winterbach kasabasında pazar günü bir bahçe kulübesinde aşırı sağcılar tarafından diri diri yakılmak istenen Türkleri ölümden polis kurtardı. 20 ırkçı genç, 6 Türk ve 3 İtalyan‘dan oluşan gençlere saldırıp ardından da gençlerin sığındığı kulübeyi ateşe verdi. Olayda Fikret Tecer, Fatih Tecer, Ali Tecer, Eren Yılmaz ve Enzo Azshun isimli İtalyan gençler diri diri yanmaktan son anda kurtuldu. Gençler hayatlarını hem telefonda konuştukları memura, hem de olay yerine çok hızlı gelen

polislere borçlu olduklarını ifade ettiler. Kulübenin ateşe verilmesi üzerine polisi arayan gençler, "Hemen dışarıya çıkın" talimatına uydu. Zamanla yarışan ekipler, gençlerin hayatını kurtardıktan sonra şüphelilerin peşine düştü ve kısa sürede toplam 14 kişiyi gözaltına aldı.

6 Türk ve 3 İtalyan‘ın saldırıya uğradıkları sırada evin bahçesinde piknik yaptıkları ve saldırıdan korunmak için bahçedeki kulübeye sığındıkları bildirildi.

Kaynak: İHA