Türkiye-Özbekistan İlişkileri İstanbul’Da Masaya Yatırılıyor

Dost ve kardeş Özbekistan-Türkiye ilişkileri İstanbul’da masaya yatırılıyor.

Dost ve kardeş Özbekistan-Türkiye ilişkileri İstanbul’da masaya yatırılıyor.

Avrasya Bir Vakfı, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) yarın İstanbul’da ‘Bağımsızlığının 20. Yıldönümünde Türkiye-Özbekistan Karşılıklı İş İmkânları’ konulu bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda Türkiye-Özbekistan ilişkileri ve karşılıklı iş imkânları ele alınacak.

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Uflat Kadirov’un da iştirak edeceği toplantıda, Avrasya Bir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Gülbahar ve ASAM Yönetim Kurulu Başkanı Musa Serdar Çelebi birer konuşma yapacak.

Toplantıda, ASAM Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, ‘Avrasya Jeopolitiğinde Özbekistan ve Ankara-Taşkent Hattı‘nın Geleceği’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Özbekistan Büyükelçiliği Müsteşarı İslam Karimov ise ‘Özbekistan Ekonomisi ve Türk İşadamları İçin Yatırım Olanakları - Karşılıklı İş İmkânları’ konulu kapsamlı bir sunum takdim edecek. Toplantıya, başta Avrasya Bir Vakfı ve ASAM Yönetim Kurulu üyeleri ve seçkin iş adamları olmak üzere, bölge uzmanları ve Özbekistan’da yatırım yapmak isteyen bölge ile ilgili işadamları katılacak.