Emniyet Müdürü Özgönül: Vatandaşın Huzurunu Kendi Huzurumuz Sayarak Çalışıyoruz

Polis Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166. yıl dönümü Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde törenlerle kutlanıyor.

Polis Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166. yıl dönümü Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde törenlerle kutlanıyor.

Halk Eğitim Merkezi‘ndeki törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, vatandaşın huzurunu kendi huzurları saydıklarını söyledi.

Sarıkamış‘ta Atatürk Anıtı‘na çelenk sunumuyla başlayan Polis Haftası kutlamaları, Halk Eğitim Merkezi‘nde devam etti. Törende söz alan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Polis Teşkilatı’nın, zamanın gece veya gündüz oluşuna bakmadan, gerektiğinde ailesini de geri plana iterek fedakârca hizmet verdiğinin altını çizdi.

Ülkede huzur ve güveni sağlamayı, vatandaşın can, mal ve namusunu korumayı, yardıma muhtaç olanlara yardımcı olmayı ilke edindiklerinin altını çizen Emniyet Müdürü Özgönül, “Görevimiz süresince Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmayı, görev yetki ve sorumluluklarımızın bilincinde olmayı vatandaşın huzurunu kendi huzurumuz saymayı ilke olarak kabul ediyoruz. Çünkü Türk Polis Teşkilatı olarak çok iyi biliyoruz ki bu devlet yüz binlerce şehidimizin kanı üzerine kurulmuştur. Tarihi sorumluluğun her zaman bilincinde olarak, kutsal ve şerefli görevimizi büyük bir şevk ve azimle, yılmadan devam ettirmeliyiz.” dedi.

Programda, ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiirde dereceye girenlere Kaymakam E.Turan Ermiş, kompozisyonda derece yapanlara Garnizon Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, resimde ilk üçe girenlere de Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından ödülleri verildi. Tören, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çay ve kuru pasta ikramı ardından ardından sona erdi. Törene; Cumhuriyet Başsavcısı Nazım Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, kurum müdürleri, polis aileleri ve vatandaşlar katıldı.