Giresun‘un Fikir Üreten Öğrencileri Bölge Finallerine Hazırlanıyor

Kurumlararası Proje Tabanlı Beceri Yarışması‘nda Giresun il birincisi olan 125. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Samsun‘da düzenlenecek bir yarışmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum öğrencileri arasında ülke çapında gerçekleştirilen Proje Tabanlı Beceri Yarışması‘nda beş gruptan dördünde birinci olan 125. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Samsun‘da yapılacak bölge yarışmasında Giresun‘u temsil etmeye hak kazandı.

Lise Müdürü Haluk Keskin, 125. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin Giresun‘da 87 projenin katıldığı Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları Arası Proje Tabanlı Beceri Yarışması‘nda "Reymatik", "Akıllı Alışveriş", "Baca Bekçisi" ve "Piknik Güneşi" olmak üzere dört grupta birinci olduğunu ifade etti. Lise Müdürü Keskin, mesleki ve teknik okul kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Proje Tabanlı Beceri il yarışmaları yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "87 projenin yer

aldığı yarışmaya beş grupta katıldık ve 4‘ünde birincilik aldık. Projede yer alan öğretmen ve öğrencilerimiz birinci oldukları projeleri daha da geliştirerek 14-17 Mart 2011 tarihlerinde Samsun‘da yapılacak bölge finallerinde ilimizi temsil etmeye hazırlanıyorlar."

Samsun‘da yapılacak bölge finallerinde Öğretmen Osman Kesmen ile öğrenciler Ebru Küçükaydın, Mustafa Dizdar, "Reymatik", Öğretmen Serdar Bayrak, öğrenciler Esra Közkere, Yasin Peker de "Akıllı Alışveriş", Öğretmen Ersin Bahadır ile öğrenciler Alev Nur Aşkın ve Mustafa Köksal da "Baca Bekçisi" projeleriyle yer alacaklar.

Kaynak: İHA