Şahinbey Belediyesi Sokaklara Kilit Taşı Döşüyor

Gaziantep merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi, ilçede dik bulanan sokakları kilit taşı ile düzenliyor.

Gaziantep merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi, ilçede dik bulanan sokakları kilit taşı ile düzenliyor.

    2010 yılı içinde 405 bin metrekare kilit taşı çalışması yapan ve ilçe genelinde daha çok dik sokaklarda bu çalışmasını sürdüren Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Türkmenler Mahallesi‘nin sokaklarında çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu mahallede toplam 5 bin 365 metrekare kilit taşı çalışması yapacak.

    Dik yollarda sel baskınlarını önlemek ve yeraltı kaynaklarının canlanması için kilit taşı çalışmasına özel ayrıcalık veren Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Türkmenler Mahallesi‘nin dik sokakları olan Tevfik Özocak Caddesi, Kalkan, Albayrak, Kurudere, Şenkaya, Akdere, Çöl ve Kilimci geçit sokakları ile Şıh Ahmet Akay Sokak‘ta kilit taşı çalışmalarını sürdürüyor.

Mahalle olarak belediyenin tüm hizmetlerinden faydalandıklarını ifade eden Türkmenler Mahalle Muhtarı Talip Çelik, mahallenin alt sokağında kilit taşı çalışmasının yapıldığını belirterek, “Türkmenler mahallemizde çok sayıda dik sokak bulunmakta. Kış aylarında yağan yağmur suları asfalttan yeraltına geçemediği için sel baskınına sebebiyet veriyordu. Sağ olsun başkanımız dik sokaklarımızda kilit taşı çalışması yaptırarak bizleri de bu sıkıntıdan kurtardı.” dedi.