Vakıflar Bölge Müdürlüğü’Nden Kiracılara Borçlarını Ödeme Kolaylığı

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü borçlu durumdaki kiracı ve işgalcilere borçlarını yeniden yapılandırma imkanı tanıdı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü borçlu durumdaki kiracı ve işgalcilere borçlarını yeniden yapılandırma imkanı tanıdı.

6111 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun‘’un 25 Şubat 2011 tarihli Remi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne borcu olan kiracı ve işgalcilere borçlarını yeniden yapılandırabilme yolu açıldı.

Kanun, genel müdürlüğe borçlu olan kiracı ve işgalcilerin 31 Aralık 2010 tarihi öncesinden bulunan borçlarını yeniden yapılandırılacak.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yeniden yapılandırma imkanından yararlanmak isteyenlerin en geç 25 Nisan 2011 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. Borç ödemelerinin 12 aya kadar süre içerisinde ödenebileceğinin belirtildiği açıklamada "Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğüne borcu olan kiracı veya işgalciler, talep durumlarına göre en fazla 12 eşit taksit halinde, kanuni faizi ile birlikte ödenmek üzere taksitlendirme yapabilecekler." denildi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında 750 civarında kiracı bulunuyor. Kiracıların önemli bir bölümü borçlarını düzenli bir şekilde ödediği belirtilirken çıkan kanunla birlikte parasını ödemeyen kiracıların da yararlanması bekleniyor.