Özel Aziziye Anadolu Ve Fen Lisesi Öğrencileri Üniversitede Deneme Sınavına Girdi

Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi son sınıf öğrencileri, sınav stresini azaltmak için Atatürk Üniversitesi(AÜ)‘deki anfilerde yükseköğretim geçiş deneme sınavına girdi.

Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi son sınıf öğrencileri, sınav stresini azaltmak için Atatürk Üniversitesi(AÜ)‘deki anfilerde yükseköğretim geçiş deneme sınavına girdi.

Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği üniversite ortamında Yükseköğretim Geçiş Sınavı(YGS)‘nin ikincisini gerçekleştirdi. AÜ Tıp Fakültesi amfilerinde gerçekleştirilen deneme sınavına 138 öğrenci katıldı. Okul Müdürü Mustafa Gürhan, üniversite ortamında, öğrencileri YGS‘ye hazırlamak amacıyla deneme sınavını yaptıklarını söyledi. Gürhan, söz konusu deneme sınavıyla, öğrencileri sınav atmosferine alıştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Geçen yıl üniversite ortamında yaptıkları deneme sınavı sonrasında öğrencilerin başarı ortalamasında gözle görülür artışın yaşandığına dikkat çeken Mustafa Gürhan, "Öğrencilerimizin sınav stresine uyum sağlamaları için en azından bir denemeyi üniversite ortamında yapmak istedik. Ortam ve düşünce açısından girecekleri sınavla YGS atmosferine adapte olmaları büyük önem taşıyor. Geçen yıl YGS ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)‘ye giren öğrenciler için olumlu geri dönüşler aldığımız için bu yıl da aynı sınav uygulamasının üniversite amfilerinde öğrencilere yaşattık." dedi.

Gürhan, öğrencilere üniversite anfilerinde sınava girme fırsatını tanıdıkları için Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Cemal Gündoğdu‘ya teşekkür etti.

Deneme sınavına 138 öğrencinin katıldığını aktaran Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi Lise Müdür Yardımcısı Fatih Akaslan, 6 öğretmen gözetiminde yapılan sınavın 2 saat 40 dakika sürdüğünü anlattı. Akaslan, gerçek sınav uygulamasının birebir uygulandığı sınavda öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunduğunu da sözlerine ekledi.

Sınava giren öğrenciler adına konuşan Elif Çakır ise gerçek sınava girer gibi sınava girdiklerini söyledi. Çakır, kendilerine bu imkanı sağlayan okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür etti.