Cumhurbaşkanı Gül: "Kadınların İş Gücüne Katılımı Gelişmişliğin Gmöstergesidir"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kadınların toplumun bütün kesimlerinde faal olması gerekir. Kadınların faal olduğu toplumlarda daha çok huzur ve tolerans olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile birlikte İMKB‘yi ziyaret etti.

Ziyarete bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, kadınların iş gücüne katılımının gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Kadınların toplumun bütün kesimlerinde faal olması gerektiğini belirten Gül, kadınların faal olduğu toplumlarda daha çok huzur ve tolerans olduğunu söyledi.

Türkiye‘de de kadınların giderek hayatın her safhasında yer aldığını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gül, "Üniversitelerde, yargıda, sağlıkta, dışişlerinde giderek kadınların çok güçlü şekilde yer aldığını görüyoruz. Siyasette biraz bu noksan. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemde kadınlarımızın siyasette temsili artacaktır. Kadınların belki de en rahat girmesi gereken, kabiliyetlerini en rahat gösterecekleri alanlardan biri iş dünyası. İş dünyasında önlerinde bir engel bulunmadığını

bilmeleri gerekir. Ayrıca ne kadar çok girişimcilik ruhu içinde hareket ederlerse o kadar teşvik edileceklerini ve önlerinde kapıların daha kolay açılacağını da herkesin bilmesi gerekir" dedi.

Borsada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın girişimcilerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Gül, organizasyonu düzenleyen Hisarcıklıoğlu‘na da teşekkür etti.

Gül, ayrıca sadece Büyükşehirlerde değil Anadolu‘da da kadın girişimcilerin olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte gong çalarak seans açılışını yaptı.

Kaynak: İHA