Aydın İl Genel Meclisi’Nde ‘Süt’ Hazırlığı

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından başlatılan ‘Süt içelim’ kampanyasına Adın İl Genel Meclisi’nden de destek geldi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından başlatılan ‘Süt içelim’ kampanyasına Adın İl Genel Meclisi’nden de destek geldi. Aydın İl Genel Meclisi Üyeleri Adil Turgut Gökçen, Kenan Özcan ve Cavit Ancın tarafından Aydın İl Genel Meclisi’ne verilen önerge ile Aydın’daki çocukların sağlıklı beslenmesi ve süt içebilmesi için ödenek ayrılması istendi. Kabul edilen önerge doğrultusunda Aydın İl Genel Meclisi 2012 yılında çocukların süt içebilmesi için bütçeden ödenek ayıracak.

Aydın İl Genel Meclisi üyeleri olarak, yerleşim birimlerinin genel sorunlarının çözümünün yanında vatandaşların sağlığını da düşündüklerini belirten Aydın İl Genel Meclisi’nin Germencikli üyesi Adil Turgut Gökçen, “Süt, çocukların ve gençlerin gelişimi için çok önemli bir besin kaynağı. Hayvancılık yapmamıza ve süt üretimimiz olmasına rağmen tüketim konusunda çok zayıfız. Bunun çeşitli nedenleri var. Çocuklarımızın sağlıklı gelişmesi için Aydın İl Genel Meclisi bütçesinden okullarda çocuklara süt dağıtılmak üzere pay ayrılmasını önerdik. Bu önerimiz doğrultusunda 2012 yılında çocuklarımızın süt içebilmesi için ödenek ayrılacak” dedi.

Kaynak: İHA