Pakistan’In Lahor Şehrinin Temizliği Türkiye’Ye Emanet

Pakistan’ın Pencap Eyaletinin Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, eyaletin başkenti Lahor şehri için Türkiye ile 450 bin dolarlık katı atık yönetimi projesi anlaşması imzaladıklarını ifade etti.

Pakistan’ın Pencap Eyaletinin Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, eyaletin başkenti Lahor şehri için Türkiye ile 450 bin dolarlık katı atık yönetimi projesi anlaşması imzaladıklarını ifade etti.

    Pencap Başbakanı Şerif, Lahor’da kati atik yönetimine ilişkin düzenlenen toplantıda Türkiye ve Pakistan arasında güçlü bir sevgi bağı bulunduğunu söyledi. Şerif, bu yaz Pakistan’ın yaşadığı benzeri görülmemiş sel felaketi sonrasında Türk hükümeti tarafından gelen yardımların bu sevgi bağının bir kanıtı olduğunu ifade etti.

    Katı atık yönetimine ilişkin Lahor’a bir ziyarette bulunan Vasfiye Esra Ölmez başkanlığındaki İstanbul‘dan gelen 8 kişilik bir heyetinin katıldığı toplantıya Pencap eyaletinden kati atik yönetim şirketi başkanı, il genel meclis üyeleri ve bölge koordinasyon sorumlusu katıldı.

    Muhammed Şahbaz Şerif, Türkiye ile Pencap hükümetinin katı atık işletmi ile ilgili anlaşma imzaladığı belirterek, maliyetinin 450 bin dolar olduğunu kaydetti. Ayrıca bu anlaşmanın başka bir ülke ile yapılması durumunda, maliyetin daha da fazla olacağını söyledi.

    “TOPBAŞ NİSAN’DA PAKİSTAN’A GELECEK”

    Şerif, katı atık yönetiminde Pencap hükümeti ile İstanbul belediyesinin işbirliğini memnuniyetle karşıladığını söyleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da Nisan ayında Pakistan’ı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

    Pencap Başbakanı, “Lahor’un bundan sonra daha temiz ve güzel olacağını ümit ediyorum.” diyerek, işbirliğinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına minnettarlığını ifade etti.

    “KATI ATIK PROJESİ TİCARİ ANLAŞMA DEĞİL”

    Türk heyeti başkanı Vakfiye Esra Ölmez katı atık yönetim projesinin Pakistanlı kardeşlerimize hizmet için başlatıldığını ve projenin bir ticari anlaşma olmadığını söyledi.

    Ölmez, Pakistan’ın Türklerin ikinci evi olduğunu ve Pakistanlıların Türklere gösterdiği konukseverliğin kelimelerle tarif edilemeyeceğini ifade etti. İstanbul’un birkaç yıl içinde çok güzel ve temiz bir şehir haline geldiğine değinen Ölmez, Lahor’un da bunu daha kısa bir surede başarabileceğini sözlerine ekledi.