Kübra Bebeğin Ailesi Verilen Yardım Sözünün Tutulmasını Bekliyor (Özel)

Samsun‘un Tekkeköy ilçesinde besin yetersizliği iddiasıyla öldüğü iddia edilen 2,5 aylık Kübra bebeğin ailesi, verilen yardım sözünün yerine getirilmemesi sebebiyle soğuk kış gününde zor günler geçiriyor.

Samsun‘un Tekkeköy ilçesinde besin yetersizliği iddiasıyla öldüğü iddia edilen 2,5 aylık Kübra bebeğin ailesi, verilen yardım sözünün yerine getirilmemesi sebebiyle soğuk kış gününde zor günler geçiriyor.



Kübra bebeğin beslenme yetersizliği iddiasıyla öldüğü haberi, yankı uyandırmıştı. Ailenin sıcak bir yuvaya kavuşturulacağı yönünde bazı kişiler tarafından yardım sözleri verilmişti. Olayın üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen aile, henüz evlerine kavuşamadıklarını dile getiriyor.

Bakırcı ailesi, Samsunlu bir işadamından evlerinin tadilatının yapılarak yeniden döşeneceği sözünü aldıklarını, fakat evin yapılması için işadamınca görevlendirilen kişinin yeterli ilgiyi göstermemesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını iddia etti.

Eski iki odalı evini özler durumda olduklarını belirten 3 çocuk babası Murat Bakırcı (31), “Evim iki odalıydı fakat huzurum vardı, şimdi o da kalmadı. Bir türlü tamamlanamayan evimde beton üzerine serdiğim sünger yatakta yatıyorum. Eşim ve çocuklarım ise amcamın evinde kalıyor. Onların durumu da bizden farklı değil.” dedi.



Rahatsızlığından dolayı çalışamayan baba Bakırcı şöyle konuştu: “Samsun‘un sevip saydığı bir işadamı, evimizi tamamen yaptıracağını ve donatacağı sözünü bize ulaştırdı. Evin çatısı, pencereleri ve sıvası yapıldı, fakat bu işte görevlendirilen kişinin ilgisizliği nedeniyle ev bir türlü tamamlanamadı. Evin dış kapısı bile hala takılmadı. Usta iş yapacak, fakat malzeme bulamıyor. Yapılan işler de doğru yapılmıyor. Bize 15 gün demişlerdi. Aradan 1,5 ay geçti. Benim halime Allah kimseyi düşürmesin. Dişinden tırnağından artırarak yardım gönderenlerden de Allah Razı olsun. Fakat, 1,5 aylık sürede eski durumuzdan farkımız yok.”



Necla Bakırcı (26) ise 1,5 aydır başkalarının evinde kalmaktan utanır olduğunu belirterek, verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi. "Kaldığımız evde onlar da bizden sıkıldı" diyen Necla Bakırcı, "Bize gelen erzak yardımı ile ustalara yemek yapıyoruz. Evinde kaldığımız kişi de zor durumda. Evin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Bu şekilde eski halimizi özler olduk.” dedi.



Bakırcı ailesini evinde misafir eden Cemil Bakırcı (51), evinin uzun süreli misafir kabul edecek durumda olmadığını belirtti. Bakırcı, "Tuvaleti, banyosunu daha yeni yapmaya çalışıyorum. Evde iki gelinim ve çocukları var. Bir de yeğenim Murat’ın ailesi gelince hepten yüküm arttı.” ifadesini kullandı. Murat Bakırcı’nın evinin yapılması için görev verilmiş olan kişinin yeterli derecede ilgilenmediğini öne süren Bakırcı, “İnanıyorum ki, o yardım yapan işadamının bu durumdan haberi yok.” diyerek kaldıkları zor durumu anlattı.



Tekkeköy‘ün Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Necla ve Murat Bakırcı çiftinin 2.5 aylık bebekleri Kübra Bakırcı‘nın, 17 Ocak’ta beslenme yetersizliğinden öldüğü iddia edilmişti.