Korunmaya Muhtaç Çocuklara Koruyucu Aile Aranıyor

Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürü Sultan Murat Aydın, il genelinde koruyucu aile uygulamasının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, ailelerin korunmaya muhtaç çocukları himayelerine almalarını istedi.

Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürü Sultan Murat Aydın, il genelinde koruyucu aile uygulamasının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, ailelerin korunmaya muhtaç çocukları himayelerine almalarını istedi.

‘Koruyucu Aile Hizmetlerini Yaygınlaştırma 2010-2010 Eylem Planı‘ ilk toplantısı Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu‘nda gerçekleştirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, koruyucu aile uygulaması hakkında bilgi verdi. Aydın, Erzurum il genelinde üç ailenin, evlerinde kimsesiz çocuklara baktığını ifade etti. Erzurum‘da koruyucu aile uygulamasının yok denecek kadar az olmasının düşündürücü ve üzücü olduğunu kaydeden Aydın, "Maalesef ilimizde koruyucu aile hizmeti yıllarca hep geri planda bırakılmış ve koruyucu aile sayısı 3’ü geçememiştir. Bizim aylar önce başlattığımız ve olgunlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürdüğümüz proje kapsamında belirli aralıklarla çeşitli kesimlere tanıtımlar yapılacak ve bu hizmet ilimiz halkının büyük bir bölümüne anlatılarak koruyucu aile sayısı artırılmaya çalışılacaktır. " dedi.

Koruyucu aile uygulamasını yaygınlaştırmak için çeşitli eğitim seminerleri ve toplantılar düzenlediklerini kaydeden Aydın, "Halkımızdan koruyucu aile olmak için yoğun ilgi bekliyoruz. Yurtlarımızda barınan korunmaya muhtaç çocuklarımız bu milletin, bizim evladımızdır. Milletimizin geleneksel aile yapısı bu çocuklarımızın aile ortamından uzak, yalnız bırakılmasına müsaade etmemektedir." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ise toplumsal yaşamda aile kavramının önemli olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Yamlı, insanların ailelerini seçemediğini, ancak koruyucu ailelerin seçilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi. Çeşitli nedenlerle ailesini kaybetmiş, aile ortamında yaşama şansını yitiren çocukların yeniden sıcak aile ortamına kazandırılmasının ‘koruyucu aile uygulaması‘ ile mümkün olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Yamlı, şunları söyledi: "Öz ailesi yanında yaşama şansını yitiren çocuklarımız için aile ortamı sıcaklığını yaşamak adına en önemli bakım hizmetlerinden biridir koruyucu aile sistemi. Bu bakımın amacı gerçek anlamda çocuğun gelişimini güçlendirmek, toplumla ve kendisiyle barışık bir birey olmasını sağlamaktır. Çocuğun koruyucu aile yanındaki yaşamı; öz ailesi ile yaşamından ve gelişiminden kopuk, yeniden bir doğuş dönemi değildir. Ve bu hizmet bir nevi devlet ile milletin belirli bir amaç uğruna el ele tutuşması gibidir. Çocuklarımız için, onların geleceği için sizleri devletinizle el ele tutuşmaya birer koruyucu aile olmaya davet ediyorum."