Des Genel Başkanı Avcı, Atanamayan Öğretmen Adaylarını Kabul Etti

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Atanamayan yaklaşık 300 bin öğretmen adayı, özel okullar maharetiyle de istihdam edilebilir. Bunun için özel okulculuğun desteklenmesi gerekir" dedi.

Avcı, atanamayan bir grup öğretmen adayını sendika genel merkezinde kabul etti. Ziyarette, kopya iddiası nedeniyle 21 genç öğretmen adayının bunalıma girerek intihar ettiğini ifade eden öğretmen adayları, yetkililerin skandalın üzerine yeterince gitmediğini savundu. Avcı, KPSS‘de kopya iddiasıyla ilgili 7 aydır süren soruşturmanın biran önce tamamlanması ve adaletin yerini bulması gerektiğini söyledi. Avcı, "Kamuoyunun hukuka, adalete ve devlete olan inancının bir nebze olsun zedelenmesine fırsat

verilmemelidir. Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘ın, kopya skandalı nedeniyle mağdur duruma düşmüş öğretmen adaylarının sesini duyacağına inanıyorum. Gençlerimizin işsizliğe, umutsuzluğa mahkum edilmemesi için kurumlar arası koordinasyon ve enformasyon hızla kurulmalıdır" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan‘ın, "Okul öncesi eğitimini verecek öğretmen sayısı az, buna karşın sınıf öğretmeni sayısı fazla. Sınıf öğretmenlerine 1 sene eğitim verilerek ihtiyaç duyulan branşlarda atanmaları sağlanabilir" şeklindeki önerisini tartışılmaya ve desteklenilmeye değer bulduğunu belirten Avcı, "Eğitim fakültelerinin durumu ciddi olarak ele alınmalı ve planlanmalıdır. İhtiyaç duyulmayan alanlarla ilgili kimi eğitim fakültelerinin kontenjanları azaltılmalı, kimileri ise kapatılarak,

ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilmelidir. Atanamayan yaklaşık 300 bin öğretmen adayı, özel okullar maharetiyle de istihdam edilebilir. Bunun için özel okulculuğun desteklenmesi gerekir. Devlet, özel okullardan alınan vergileri sıfırlayarak yahut çok aşağılara çekerek ve özel okul yapmak isteyen müteşebbise okul arsasını bedava vererek bu sorunun çözümüne katkıda bulunmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA