Adalet Bakanı'ndan Öcalan ve Balbay açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi uygulamasının yasalara göre mümkün olmadığını belirtti

Adalet Bakanı'ndan Öcalan ve Balbay açıklaması
Ergin, Balbay'ın tek kişilik odaya alınması ile ilgili olarak da 'Cezaevlerindeki uygulamalar yönetmeliklere göre yürütülmektedir. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere ait ayrı ayrı standartlarımız yoktur.' dedi.

Çiçek: Öcalan'a ev hapsi kanun şartlarına uygun değil

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü elebaşısı Öcalan" href="https://www.beyazgazete.com/abdullah-ocalan.html">Abdullah Öcalan'a ev hapsi ile ilgili kanuni şartların olmadığı kanaatinde olduğunu söyledi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine Çiçek, ''Kanuni şartların olmadığı kanaatindeyim. Ev hapsi hangi şartlarda olur, kanunlarımızda yazılı. O şartlar yerine gelmediyse zaten yasal şartlar söz konusu değildir demektir. Kanuna siz de bir bakın lütfen'' diye konuştu.