Spor Toto 2. Lig Maçının Ardından Arbede

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup‘ta mücadele eden Belediye Vanspor ve Elazığspor maçı sonrası hakemleri soyunma odasına götüren kalkanlı polislerle Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve korumaları arasında arbede yaşandı.

Bugün Atatürk Şehir Stadı‘nda saat 14.30‘da başlayan ve 16.30‘da sona eren Belediye Vanspor ile lider Elazığspor maçı sonrası gergin anlar yaşandı. Maç sonrası Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü‘nün kalkanlı polis memurları olası bir durum karşısında maçı yöneten hakem dörtlüsünü soyunma odasına götürdüğü sırada, iddiaya göre maçı izlemeye gelen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve korumaları ile protokol giriş kapısında karşılaştılar. Kaya‘nın korumaları hakemleri koruyan polis memurlarını iterek ‘Yol verin

başkan geçsin‘ demesi üzerine arbede yaşandı. Bu arada korumalar polise su atılınca polislerde biber gazı kullandı. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından biber gazından etkilenen Başkan Kaya, yanındakiler tarafından protokol odasına götürdü. Daha sonra saha yetkilileri, koridorda bekleyen polis ve özel güvenlikçileri dışarı çıkarttı.

Başkan Kaya ise, kısa bir süre dinledikten sonra stattan ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başkan Kaya, "Niye herkes bizi düşman görüyor. Ben anlayamadım. Bu emniyetin ne işleri var burada. Bunlar Allah rızası için bize dayak atmak için mi gelmiş buraya. Talimat almışlar, tarikat bize saldıracak, BDP‘li belediyenin desteklediği takım dayak yedi. Gözümüze biber gazı sıktılar. Belediye başkanıyım dediğim halde gelip gözüme gaz sıkıyor" dedi.

Kalabalıktan biri, ‘Savcıları göreve çağırıyoruz başkanım‘ demesi üzerine Kaya, "Ne savcıları. Hepsi tarikatın adamları. Savcı mavcı hiç bir kimseyle bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun ‘Şikayette bulunacak mısınız?‘ sorusuna ise Başkan Kaya, "Hangi iti hangi köpeğe şikayet edeceksin. Taraftar derneğinin başkanı Ercan Beyi bizzat çağırdım ve ona rica ettim, demişim Elazığ‘da yapılan seviyesizliği çirkinliği biz Van‘da göstermeyeceğiz. Bütün tribünlerden sen sorumlusun. Bir olumsuzluk olursa senden biliriz diye demişim. Gördüğümüz muamele bu" şeklinde konuştu.

Başkan daha sonra aracına binerek stattan ayrıldı.

Maçtan sonra saha dışında taşkınlık yapan taraftarlar ise polis uzaklaştırdı. Elazığsporlu futbolcular da olası bir saldırıya karşı pencereleri kapalı polis midibüsü ile Erciş istikametine götürürken, takımın otobüsü ise kısa süre sonra boş bir şekilde aynı istikamete gitti.

Olayların koridorda yaşandığı sırada görüntü çekmek isteyen basın mensuplarını ismi öğrenilemeyen bir saha görevlisi saldırdı. "Görüntü çekmeyin" diye bağırarak kameraların önünü eli ile kapatmaya çalışan görevliye, başka saha görevlileri tepki göstererek ‘Bırak basın işini yapsın‘ dedi.

Kaynak: İHA