Kiğılı, 2011 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu İle Birlikte "Bıg And Tall" Koleksiyonunu Tanıttı

Kiğılı 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonu ile birlikte Türkiye‘de ilk kez uygulanan "7XL BIG AND TALL" koleksiyonunu İstanbul Leb-i Derya Richmond Otel‘de düzenlenen basın lansmanı ile tanıttı.

Kiğılı, doğanın muhteşem enerjisinin sentezlendiği capcanlı bir moda ile karşımızda. Yepyeni koleksiyon, su ve toprak temalarından esinleniyor, detaylarda ise sezonu dinamik kılan natürel dokunuşlar ön plana çıkıyor.

Çekimlerini geçtiğimiz günlerde Antalya‘nın 2.122.000 metrekararelik alana kurulu Golf sahaları ile ünlü Gloria Golf, Gloria Verde Resort‘ta tamamlayan Kiğılı, 2011 yaz koleksiyonuyla iddialı olduğunu gözler önüne seriyor. Kiğılı‘nın tanınmış yüzü Amerikalı manken William Koontz ve Robert Clark Tickel ile yapılan çekimler, koleksiyonun teması ile orantılı olarak yemyeşil golf sahaları içerisinde gerçekleşti.

2011 ilkbahar/yaz sezonu dünyanın döngü ve doğal enerjisinin güzelliğini sentezlemekten yola çıkıyor. Askeri, kolej öğrencisi ve sofistike spor giyim, bu sezonun ana görüntülerinden. Ancak; ebat, akıllı kumaş kombineleri ve renk kullanımındaki taze ve en natürel dokunuşlar, sezonu dinamik ve deneyimsel kılmakta. Doğanın canlılığının yansıtıldığı koleksiyonda, ağırlıklı doğal elyaflar kullanıldı. Pamuk, keten ve yünler hafifletilmiş gramajlarda işlendi. Baskı ve nakışlar, kıştan yaza devroldu ve yaz

sporlarının ikonlarıyla yorumlandı. Scuba ve yelken nakışları ağırlık kazandı. Klasik koleksiyonda detay işçiliğin zarafetini sunulurken, farklı kumaş kompozisyonlarında hazırlanan takım elbise, ceket ve pantolonlar erkek gardırobunun vazgeçilmez klasik parçalarından oluşmakta. Üretim ve tasarım kalitesini yansıtan kombinlerdeki zenginlik, Kiğılı koleksiyonuna damgasını vururken, tercih eden kullanıcısına kendisini ‘iyi‘ hissettireceğini vaad ediyor.

Doğanın tüm renklerine sahip, Kiğılı 2011 ilkbahar/ Yaz koleksiyonu, şu ana başlıklar altında toplanıyor;

"Aquatica; Modanın yeni evrensel değeri ve suyun tüm tonlarından oluşuyor. Bu grupta, T-shirtler, şortlar, gömlekler, bermudalar bulunmakta.

Marine; Bu sezon daha pastoral tonlara bürünmüş, erkek giyimin vazgeçilmez klasiklerinden. Mavi, beyaz, lacivert ve kırmızının düzün haricinde, çizgiler ve ekose desenlerle harmanlanmasıyla ortaya çıkan koleksiyon; uzun ve kısa kollu gömlekler, koton pantolonlar, yazlık spor montlar, T-shirtlerden oluşuyor.

Ceremony; Klasik takım elbiseler, blazer ceketler, düzün haricinde kendinden desenli gömlekler Ceremony‘nin öne çıkan detayları.

Explorer; Toprak tonlarından oluşan Explorer; spor ceketler, bermudalar, pantolonlar, tshirt ve gömleklerden oluşmakta.

Sense; Huzur ve sakinliği temsil eden ve zengin renk paletinden oluşan Sense; ağırlıklı pastoral tonlarda mor, lila, pembe ve yeşil tonlarında, T-shirtler, gömlekler, bermudalar ve deniz şortlarıyla buluşuyor".

TÜRKİYE‘DE BİR İLK

70 bedenin de dahil olduğu "BIG AND TALL" kıyafetler sadece Kiğılı mağazalarında. Alışverişe çıkıp, normal standartların üzerinde kıyafet bulamama derdi artık son buluyor. Erkek giyiminin öncü markası Kiğılı, Türkiye‘de bir ilke imza atarak, 62-70 bedenlerinin de dâhil olduğu "BIG AND TALL" 7XL kıyafetleri Kiğılı tutkunlarına sunuyor. Türkiye‘de bir ilke imza atan Kiğılı, hazır giyim sektöründe bugüne kadar var olmayan "BIG AND TALL" olgusunu ilk kez lanse ediyor. BIG AND TALL, genellikle standartların

üzerindeki büyük bedenler için kişiye özel olarak hazırlanan kıyafetlere verilen isim. Kiğılı bu ifadeden "Kişiye Özel" kısmını çıkartarak artık dilediğiniz her an, her Kiğılı mağazasında bulabileceğiniz 7XL olarak da ifade edilen büyük beden kıyafetleri Kiğılı tutkunları için tasarladı.

Kiğılı CEO‘su Hilal Suerdem, kiğılı markasının, 185 mağazası olan ve 1800 kişinin istihdam ettiği bir değer haline geldiğini belirterek, "Kiğılı olarak bugün Türkiye‘nin 57 kentinde hizmet veriyoruz. Erkek giyimi denince Kiğılı‘nın yeri tartışılmaz. Bunu da bu yıl düzenlenen 2010-2011 AMPD Perakende Zirvesi, zincir mağaza kategorisinde ‘Yılın en iyi perakende zinciri ödülünü alarak pekiştirdik. Bu ödül ile özellikle mağazacılık ve perakendecilik sektöründe 2010 yılında gösterilen başarılı performansımız

da tescillenmiş oldu. 2010 yılı Kiğılı için mağazalarımızın sayısının arttığı, büyümenin gerçekleştiği ve Türkiye‘nin yanı sıra yurt dışında da mağazalarımızın aktif hale geldiği bir yıl oldu. Bu başarılı gelişmeyi 2011 yılında da sürdürmek istiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Öncelikle 185 olan mağaza sayımızı 220‘ye çıkarma hedefiyle yolumuza sağlam ve güçlü adımlarla devam ediyoruz. Mağaza sayımızı artırırken de sadece Türkiye‘de de değil yurt dışında da Kiğılı‘yı bir dünya markası haline getirmek

arzusundayız. Kıbrıs, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Türkmenistan, Kırgızistan, Mısır ve Kazakistan‘daki mağazalarımızın yanı sıra, birkaç ay içerisinde Almanya, Uygur Bölgesi ve Çin‘de de Kiğılı Mağazaları olacak. Böylece daha çok kişiye ulaşacak, Kiğılı kalitesini daha fazla kişinin fark etmesini sağlayacağız. Kiğılı olarak 2011‘deki yeniliklerimiz bunlarla da sınırlı değil. Herkesin ve her kesimin markası olan Kiğılı‘ nın herkese ulaşabilmesi amacıyla yepyeni bir koleksiyon ürettik. "BigTall" adını

verdiğimiz koleksiyonumuz ile Türkiye‘de ilk kez 7XL yani 70 bedenin de dâhil olduğu Kiğılı koleksiyonları, mağazalarımızda satışa sunuluyor. Bu sayede aşırı kilolu kişiler de istedikleri kıyafete, ekstra özel dikim ile uğraşmadan rahatlıkla ulaşabilecekler" dedi.

Kaynak: İHA