Sason’Da Afetlerden Korunma Yöntemleri Konulu Seminer Verildi

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Batman’ın Sason ilçesinde Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında afetler ve korunma yöntemleri konusunda seminer verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Eşref Ariç tarafından verilen seminerde, görsel videolarla desteklen sunumda afetler ve çeşitleri, afetlerin oluşumu, yarattığı etkiler, afetlere karşı bireysel ve kurumsal önlemler anlatıldı. Programa ilginin fazla olması nedeniyle sunumlarını iki oturumda gerçekleştiren Müdür Ariç, Sason ilçesinin birinci derece deprem kuşağında olması, ilçenin diğer afet türlerine karşı hassasiyeti ve ilçenin kuzey Anadolu fay hattına yakınlığı nedeniyle bu riskli bölgedeki vatandaşların bilinçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Sunumun içeriği ve ilçedeki afet riskine yönelik genel bir değerlendirme yapan Sason Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, birey olarak her türlü afete karşı duyarlılığın her zaman gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda, katılımcılara birer ilkyardım çantası dağıtıldı. Seminere, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Garnizon Komutanı Yarbay Sabri Kirişçi, Emniyet Amiri Sahir Uzun, kurum amirleri ve personelleri, köy ve mahalle muhtarları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.