Lise Öğrencilerinden Dicle Üniversitesi’ne Ziyaret

Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Düşlere Yolculuk Projesi" kapsamında 500’e yakın lise son sınıf öğrencisi, rehber öğretmenleri eşliğinde üniversiteyi gezme fırsatı buldu.

Dicle Üniversitesi’ni ziyaret eden Yunus Emre Lisesi son sınıf öğrencileri, ileride girmeyi hayal ettikleri fakültelerde sınıf ve amfilere girerek ders dinlediler. Laboratuvarları, piknik alanı ve sosyal tesisleri gezen öğrenciler, piknik alanında halay çekerek sınav öncesi moral buldular. Yemekhanede arkadaşlarıyla yemek yiyen üniversite adayları, gezi sonrasında kongre merkezinde Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile bir araya geldi. Programa Rektör Saraç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü

Kansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Yaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Milli Eğitim Şube Müdürleri İhsan Özislam, Zeynettin Hattapoğlu ve Yemlihan Kılıç da katıldı. Rektör Saraç’ı salonda tezahürat ve alkışlarla karşılayan öğrenciler, yaptıkları ziyaretin meslek seçimi bakımından kendileri için çok yararlı olduğunu ifade ettiler. Öğrenciler, gördükleri ilgiden dolayı Rektör Saraç’a teşekkürlerini ilettiler.

Geziden önce zihinlerinin çok karışık olduğunu ancak burada her konuda aydınlatıldıklarını söyleyen öğrenciler, Dicle Üniversitesi’nin fiziki altyapı, teknik donanım, öğretim kadrosu açısından bu kadar zengin olduğunu bilmediklerini ifade ettiler. Öğrenciler, Dicle Üniversitesi’nin bu kadar güzel ve donanımlı olmasıyla duydukları gururu dile getirdiler.

Cıvıl cıvıl, genç, dinamik öğrencileri burada görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Rektör Saraç ise, "Asla başaramayacağım diye düşünmeyin. Zorluklar aşılmak içindir. Sizde bu enerji ve motivasyon olduğu sürece elde edemeyeceğiniz şey yoktur" dedi.

Üniversiteye bu yıl yerleşememeleri durumunda bunu ölüm-kalım meselesi olarak değerlendirmemelerini söyleyen Rektör Saraç, "Heyecanınızın başarınızı yenmesine izin vermeyin. Tercihlerinizi yaparken gerçekten istediğiniz ve mutlu olabileceğiniz bölümü seçin. Her şeyden önce başaracağınıza inanın. Azmedin ve çalışın, göreceksiniz ki başarı kendiliğinden gelecektir" diyerek öğrencilere moral verdi.

Dicle Üniversitesi ile üç yıldır ortak çalışmalarda bulunduklarını belirten Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız da, güzel bir proje ile gene bir arada olduklarını anlattı. Üniversite sınavının yaşamda son derece abartılı bir hal aldığına dikkat çeken Kansız, öğrencilerin büyük stres altına girdiğini ifade etti. Cemal Kansız, Diyarbakır’ın nebiler, sahabeler şehri olduğunu, surları ve diğer tarihi özellikleri ile hep beraber sahip çıkılması gereken nadide bir şehir olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’a teşekkür plaketi takdim etti. Program, öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA