Uzmanlardan Çocuk Eğitimi Uyarısı

Ordu Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Erman Esnafoğlu, ailede çocuk eğitiminin dengeli olması gerektiğini vurgulayarak, "Çocuk eğitiminde sevgi ve disiplin birlikte olmalıdır" dedi.

Ordu Sosyal Gelişim Derneği öncülüğünde başlatılan Anne Baba Okulu‘nun ilk dersi ‘Anne Baba Tutumları‘ oldu. Seminerin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Nurettin Odabaş, seminere katılan anne ve babaların çocuklarıyla ilgili bir sorun olduğunda çözümü noktasında faydalı olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Daha sonra seminerde anne babaların sorularını cevaplandıran Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Erman Esnafoğlu, çocuk eğitiminin önemine dikkat çekti. Çocukların sevgi ile büyütülmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Esnafoğlu, bunun dengeli olması gerektiğini kaydederek, şunları belirtti: "Beş tip olumsuz aile tutumu vardır. Gevşek eğitim ve aşırı sevgi, sorumsuz çocuk ortaya çıkarır. Sıkı eğitim ve aşırı sevgi tutumu ise çocukları nevrotik yapar. Sıkı eğitim ve yetersiz sevgi tutumu ise saldırgan ve antisosyal çocuklar ortaya çıkarırken, gevşek eğitim ve yetersiz sevgi tutumu ise çocuğu pasif ve donuk hale getirir. Sevgi ve disiplini tutarsız şekilde sunan ailelerde ise güvensiz ve tutarsız bir kişilik oluşur. Dolayısıyla burada anne babaların tutumları çok önemlidir. Çocuk sözden anlamaz, davranıştan anlar. Sevgi ve disiplin birlikte olmalı ve dengeli olmalıdır. İşin sırrı buradadır, bu dengeyi yakalamak önemlidir."

Kaynak: İHA