Tübitak Yarışmasına Katılım Arttı, Antalya’Nın Finalist Sayısı Yükseldi

Antalya bölgesi bu yıl, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen proje yarışmasına geçen seneden daha fazla projeyle katıldı.

Antalya bölgesi bu yıl, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen proje yarışmasına geçen seneden daha fazla projeyle katıldı. Geçen yıl 130 olan sayı bu sene 255’e yükseldi. Geçen yıl az sayıdaki başvuru sebebiyle Türkiye elemelerine 6 temel branşta katılabilen Antalya bölgesi, yüzde 96 artışla Ankara’ya 9 finalist gönderecek.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2011 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda finale kalan 73 çalışma sergilenmeye başlandı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fuayesindeki sergiye Antalya’nın yanı sıra Konya, Isparta, Burdur, Denizli illerinden öğrenciler katılıyor. 1 Nisan’a kadar açık kalacak sergide bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, sosyoloji, tarih ve coğrafya dallarında dereceye giren 9 proje Ankara’daki Türkiye elemelerine katılacak.

Serginin açılışında konuşan TÜBİTAK Antalya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, bu yılki ilginin yüksek olduğunu söyledi. Yarışmaya bu yıl Antalya bölgesinden 255 proje başvurusu olduğunu belirten Ergin, bölge elemesini geçen 75 çalışmadan 73’ünün sergilenmeye başlandığını ifade etti.

    Geçen yıl 130 proje başvurusu olduğunu hatırlatan Ergin, “Artış yüzde 96. Yeterli mi? Hayır, değil. Türkiye geneli 3 bin 100 olan başvuru bu yıl 5 bin 200’e yükseldi. Artış yüzde 60 oldu. Antalya yüzde 96 artışla Türkiye ortalamasını geçti.” dedi. Ergin, 3 günlük eleme sonunda Ankara’ya 8 temel branşta 9 finalist gönderileceğini kaydetti. Ergin, geçen yıl 6 olan sayısının bu sene 9’a çıkmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.