Sema Karakoca’Nın Katilinin Bulunması İçin 10 Bin 840 Araç İncelenmiş

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir gölet kenarında cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sema Karakoca (23)’nın katil zanlılarının belirlenmesi amacıyla 10 bin 840 aracın incelendiği bildirildi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir gölet kenarında cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sema Karakoca (23)’nın katil zanlılarının belirlenmesi amacıyla 10 bin 840 aracın incelendiği bildirildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Nilüfer ilçesi Ayazma göleti yanında ayakları diz hizasından kesilerek öldürülmüş olarak bulunan Sema Karakoca cinayetiyle ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Zanlıların, genç kızı polis bölgesinde öldürüp, jandarma bölgesindeki bir alana attığını belirten Vali Harput, “1 Mart’ta Ayazma mevkiinde kimliği belirsiz bir ceset olduğu ihbarı üzerine güvenlik birimlerimiz belirtilen adrese gitmişlerdir. Dere kenarında, üzerinde kimliği bulunmayan genç kız ile bir adet saç tacı bulunmuştur. Jandarma komutanlığınca, olayın aydınlatılması için özel ekip görevlendirilmiştir.” dedi.

Öldürülen genç kızın kayıp olduğuna ilişkin 16 Şubat’ta ihbar yapıldığı bilgisini hatırlatan Vali Harput, “Bu kızımızla ilgili olabileceği ihtimali üzerine, ceset, ailesine gösterilerek teşhis etmeleri sağlanmıştır. Bunun üzerine gidebileceği yerlerle ilgili her türlü bilgi değerlendirmeye alınmıştır. Devam eden çalışmalarda 7 ev, 4 iş yeri ve 6 araçta arama yapıldı. Suç delili olabileceği malzeme ve eşyalara el konuldu.” diye konuştu.



Olayın gerçekleşme ihtimali bulunan yerlerdeki iş yerlerine ait güvenlik kameralarının da incelemeye alındığını dile getiren Vali Harput, şu bilgileri verdi: “Zaman içerisinde genç kızın telefonu incelemeye alınmış, görüştüğü kişiler tespit edilmiştir. Buna ilaveten görüştüğü kişilerin bağlantı kurduğu kişilerin telefonları da incelemeye alınmıştır. Bütün bu işlemler savcılığın talimatıyla güvenlik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. 1 Mart itibariyle göle yakın İzmir yolundan geçen 10 bin 840 aracın kontrolleri yapılmış, ayrıca, İzmir yolundan Çatalağıl Köyü‘ne dönen 300 araç incelenmiştir.”

Yapılan teknik takip ve elde edilen deliller sonucu, 29 Mart’ta 6 kişinin gözaltına alındığına vurgu yapan Şahabettin Harput, zanlıların sorgularının sürdüğünü, ardından mahkemeye sevk edileceğini bildirdi.

Cinayetin aydınlatılması için güvenlik güçlerinin büyük bir özveriyle çalıştığını kaydeden Harput, özellikle jandarma ekiplerinin çabasının takdire şayan olduğunu anlatı.

"AİLELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALI"

Maktulenin ailesinin acılarının bir nebze olsun dindirilmesi için zanlıların yargı karşısına çıkarılmasının önemine dikkat çeken Harput, sözlerini şöyle tamamladı: “Genç kızın dar gelirli bir aile çocuğu olması, Nilüfer ilçemizde bir öğrenci evinde kalması, ayrıca konu üzerinde durmamızı gerektiren bir konuydu. Burada elbette devletin, kamunun kendine düşen görevi yapması, suç ve suç unsurlarıyla 24 saat mücadele etmesi olmazsa olmazdı. Velilerimizin, çocuklarının nereye gittiğini, kimlerle dolaştığını kontrol etmesi gerekir. Ailelere önemli sorumluluklar düşmektedir. Toplumda maalesef suça meyilli insanlar var, çocuklarımızı bunlara karşı korumalıyız. Devlet, hiçbir yanlışın hesabını boş bırakmayacak, hesabını soracaktır. Gereken cezasını verecektir.”

5 ZANLI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Bu arada, Sema Karakoca‘nın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 6 zanlıdan 5‘i sağlık kontrolünden geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda dün yakalanan M.Ş., N.C., M.C., E.C. ve Ş.Ş., sabah erken saatlerde Çekirge Devlet Hastanesi‘nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, daha sonra yeniden İl Jandarma Komutanlığı‘na götürüldü.