Özel Ekip Kayıp Yakınlarının Umudu Oldu

Kayseri‘deki vahşetin 556 gün sonra aydınlatılması Diyarbakır‘da 20 ay önce kaybolan Leyla Baykuşak‘ın ailesini umutlandırdı.

Merkez Sur ilçesine bağlı Balıkçılarbaşı semti Benusen mevkiinde ikamet eden ve bakkala gitmek üzere çıktığı evine bir daha dönmeyen Leyla Baykuşak‘ın annesi Ayşe Baykuşak, 20 aydır kızının yolunu gözlüyor. Kayseri‘deki çocuklardan 1 ay önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak‘ı bulmak için yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Leyla‘nın annesi Ayşe Baykuşak, bugüne kadar Diyarbakır ve Türkiye genelinde yapılan aramalar, evlere yapılan baskınların sonuç vermediğini ve

Kayseri‘deki kayıp çocukları bulmak için oluşturulan özel ekibin Diyarbakır‘a gönderilerek arama yapmasını beklediğini söyledi. Kızının acısını hiçbir zaman unutmadığını belirten acılı anne Ayşe Baykuşak, ölü de olsa Leyla‘nın bulunmasının kendini rahatlatacağını dile getirdi.

Kızının şampuan almak üzere bakkala gittiğini ve bir daha dönmediğini belirten acılı anne Ayşe Baykuşak, kızından 25 gün önce kayınpederinin de kaybolduğunu söyledi. Baykuşak, "Şampuan almak için kızımı bakkala gönderdim. Bir daha gelmedi. Bu olaydan 25 gün evvel kayınpederim de kaybolmuştu. Bu olaylardan sonra Emniyet Müdürlüğü‘ne gittim bize her türlü desteği verdiler, her yeri aradılar ama 20 aydır kızımdam haber alamıyorum" dedi.

Kayseri‘deki çocukların oluşturulan özel bir ekip tarafından bulunmasının aileleri rahatlattığını söyleyen Ayşe Baykuşak, Türkiye‘de birçok çocuğun hala kayıp olduğunu ve bu ekibin bunları da bulmak için çalışma yapması gerektiğini ifade etti. Baykuşak, "Kayseri‘deki çocuklar bulundu, ben de kızımın bulunması için özel ekip istiyorum. Ölüsü veya dirisi bulunsun istiyorum. Kızımın kaybolmasının kayınpederimin kaybolması ile alakalı olduğunu düşünüyorum. 20 aydır çektiklerim ne söylenir, ne anlatılır.

Sadece benim kızım değil, bütün kayıpların bulunmasını istiyorum. Başbakanın sesimi duymasını istiyorum. Allah rızası için kayıplarımızı bulun. Kayseri‘deki çocukların bulunması bizim için bir umut oldu. Bizimkinin de bulunacağı gibi bir hisse kapıldık. Onlar ölü de olsa bulundu ve aileleri bir nebze rahatladılar. Benim kızımda bulunsun, bende rahatlayayım. Ben rahat değilim, kızım nerde, nasıl, ne yer, ne içer bilmiyorum. Kızım bulunsun ölü veya diri fark etmez. Ölü dahi bulunsa rahat edeceğim.

Kayseri‘deki özel ekibin benim çocuğumu da aramasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Leyla haricinde 2 çocuğunun daha olduğunu söyleyen acılı anne Ayşe Baykuşak, çocuklarından birinin 3, diğerinin 7 yaşında olduğunu söyledi. Baykuşak, 7 yaşındaki çocuğunun Leyla‘nın gittiği okulda eğitim gördüğünü ve okul zilini her duyduğunda delirecek gibi olacağını kaydetti. Baykuşak, "Okulun zil sesi bana geldiğinde deliriyorum. Leyla‘nın son çıktığı kapıdan gittiği sağ tarafa bakamıyorum. Allah rızası için bana birileri yardım etsin. Evlenmeden önce kayınpederimin birileri tarafından götürülüp

dilendirildiği şeklinde iddialar vardı. Evlendikten sonra da ara ara kayboluyor ve bir hafta sonra geliyordu. Kayınpederimi götürenlerin kızımı da dilendirmek için götürebileceğini düşünüyorum. Aynı kişiler belki kızımı da götürmüşlerdir" şeklinde konuştu.

Kızının çıktığı kapının önüne gelen acılı anne gözyaşlarını tutamadı. Kızının gittiği yöne bakınca ağlayan acılı anne yetkililerin seslerine kulak vermesini istiyor.

Kaynak: İHA