Güney Kore‘Den Kuzey Kore‘Ye Rest: Özür Dilemiyorsa Pirinç De Yok

Güney Kore Hususi İşler Bakanı Lee Jae-oh “Kuzey Kore son yıllarda yaptığı saldırılardan ötürü özür dilemiyorsa, gıda yardımı yapılmaması lazım.” dedi.

Güney Kore Hususi İşler Bakanı Lee Jae-oh “Kuzey Kore son yıllarda yaptığı saldırılardan ötürü özür dilemiyorsa, gıda yardımı yapılmaması lazım.” dedi. Dün Amerika’da bir takım temaslar için gittiği Amerika’da Parlamento ve Başkanlık Araştırma Merkezi’nde bir konferansa katılan Güney Kore Hususi İşler Bakanı Lee Jae-oh ABD ve Güney Kore ilişkileri ile alakalı konuşma yaptı. Konuşmasında sık sık Güney Kore ve ABD’nin müttefikliğine dikkat çeken Bakan Lee ABD’nin Kuzey Kore’ye yapması ihtimal pirinç yardımı hususunda negatif düşüncelerini aktardı.

Önceki liberal hükümetin ‘Güneş Işığı’ politikasına dikkat çeken Bakan Lee, “Eski hükümet ‘Güneş Işığı’ politikası adı altında Kuzey Kore’ye pirinç ve elbise gibi yardımlarda bulundu. Çok para harcadı. Peki ne oldu? Kuzey Kore’nin tavırlarında bir değişiklik yok. Eğer Kuzey Kore son saldılar konusunda özür dilemezse, biz bu kez pirinç yardımında bulunmayacağız.” diye açıklamada bulundu.

    “ABD MÜTTEFİĞİNİN HASSASİYETLERİNİ ANLAMALI”

    Konuşmasında sık sık Güney Kore ve ABD’nin müttefikliğine atıfta bulunmayı unutmayan Bakan Lee, ABD’nin Kuzey Kore’ye gıda yardımı politikasını eleştirmeyi de ihmal etmedi. ABD’nin Kuzey Kore’ye gıda yardımı konusunda pozitif tutumlarındaki hoşnutsuzluklarını dile getiren Bakan Lee, “Son saldırılar ile halkımızın büyük bir kısmı Kuzey Kore’ye gıda yardımı konusunda olumsuz düşüncelere sahipken, ABD’nin müttefikinin bu duruma saygı göstermesini bekliyoruz. Bizim gıda yardımı konusunda ters tutumumuzda ABD’yi yanımızda görmek isteriz.” diye konuştu.