Başbakan Erdoğan‘ın Erbil Ziyaretinde Olağanüstü Güvenlik Önlemleri Alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın geleceği Erbil‘de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bölgesel Kürt Yönetimi‘nin 2 numaralı ismi Neçirvan Barzani‘nin Kürtçede "ateş" anlamına gelen "agır" adlı bomba uzmanı köpeği, Başbakan‘ın ziyaret edeceği alanda arama yaptı.

Başbakan Erdoğan‘ın Irak ziyaretinin ikinci gününde geleceği Erbil‘de Bölgesel Kürt yönetimine bağlı birlikler, güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Kentin girişlerine kontrol noktaları kurulurken, Erdoğan‘ın açılışını yapacağı Erbil Başkonsolosluğu‘nun bulunduğu alanda da kuş uçurtulmuyor. Bölgesel Kürt Yönetimi eski Başbakanı ve Mesut Barzani‘nin yeğeni Neçirvan Barzani‘nin Kürtçe‘de "ateş" anlamına gelen "agır" adlı bomba uzmanı köpeği, Başbakan‘ın ziyaret edeceği alanda arama yaptı. Araçların

içerisine girerek arama yapan "agır" adlı eğitimli köpek, bina çevresinde de kritik noktaları didik didik aradı.

Bu arada Erbil Türk Bayrakları ile donatıldı. Bölgesel Kürt Yönetimi bayraklarıyla birlikte kentin caddelerine her iki ülkenin bayrakları asıldı. Erbil Başkonsolosluğu görevlileri de törenin yapılacağı alanı Türk bayraklarıyla donattı.

Kaynak: İHA