Adana‘da "Çocuk Oyunları Festivali"

Seyirevi Tiyatrosu ve Kültür Merkezi kentte salonu bulunmayan özel tiyatro gruplarına salonunu açacağı "Çocuk Oyunları Festivali"ne hazırlanıyor. Bir hafta sürecek festivalde bütün oyunlar ücretsiz olacak ve sponsorlar aracılığıyla özel tiyatrolara az da olsa maddi katkı sağlanacak.

Seyirevi Tiyatrosu 25 Nisan – 2 Mayıs 2011 tarihleri arasında “Çocuk Oyunları Festivali” düzenleyecek. Seyirevi’nin kurucusu Tiyatro Sanatçısı Mahmut Sönmez, Adana’da salonu olmayan çocuk tiyatro gruplarına festival boyunca sahnelerini ücretsiz olarak açacaklarını belirterek festivalin içeriği hakkında bilgiler verdi. Sönmez, "Festivalde değişik çocuk oyunları, animasyon gösterileri, yüz boyama ve müzikli çocuk eğlence programları yer alacak. Tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Ayrıca etkinliklere katılan çocuklara sponsorlar aracılığıyla armağanlar da verilecek. Tüm Adanalıları festivalimize bekliyoruz" dedi.

Tiyatroya gidemeyen çocukları tiyatroyla tanıştırma ve çocuklara dolu dolu eğlence sunabilmek amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini belirten Sönmez, “Salon bulamayan yerel tiyatrolara salonumuzu da ücretsiz tahsis edip sponsorlar kanalıyla cüzi miktarlarda da olsa o tiyatro gruplarına destek sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Haluk Işık’ın yazdığı, Mahmut Sönmez’in yönettiği “Sevimli Oyunlar” adlı müzikli danslı çocuk oyunu her Cumartesi ve Pazar 14.00’te çocuklarla buluşurken Mahmut Sönmez, Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların tiyatroya getirilip götürülmesi konusunda destek veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a da teşekkür etti.

Kaynak: İHA