Çankaya‘da "Tek Kişilik Oyunlar" Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi‘nin geleneksel hale getirdiği ‘Tek Kişilik Oyunlar Festivali‘ bir yıl aradan sonra sinema ve tiyatro sanatçısı Cem Özer‘in ‘Biriktirdiklerim‘ adlı oyunuyla Ankaralılarla buluştu.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nde bu sene 8‘incisi gerçekleşen festivalde 52 yıllık yaşamında başından geçen olayları kendi süzgecinden geçirerek biriktiren usta oyuncu bir buçuk saatlik performansla salonu dolduran izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Bir dönem televizyon kanalında Laf Lafı Açıyor programında anlattığı Yastık altı Hikayeleri‘nden de bahseden Özer, ‘Uzun aradan sonra Ankaralı seyircilerle buluştuğum için çok mutlu oldum derken, Cem Özer‘i izlemeye gelen Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy ise Dünya Tiyatrolar Günü‘yle aynı gün başlayan festivalden dolayı ‘Umarım sanatlı günler artarak devam eder‘ dedi.

Cem Özer‘in ‘Biriktirdiklerim‘ adlı oyunuyla başlayan festival kapsamında sırasıyla Nesrin Uçarlar, ‘Çocukluğun Soğuk Geceleri‘yle 28 Mart‘ta, Haluk Yüce, ‘Bir Beckett Oynamak‘la 29 Mart‘ta, Kubilay Tunçer, ‘Dikkat Kandırılıyoruz‘ ile 30 Mart‘ta, Metin Uca ‘İtinayla İncitmeden‘ ile 31 Mart‘ta, Dilek Türker ise ‘Mustafa Kemal‘ ile Bir Gün Latife‘ oyunuyla 1 Nisan‘da Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nde sahne alacak.

Tüm gösterimlerin saat 20.00‘de başlayacağı festivalde önceki senelerde Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Ferhan Şensoy, Engin Günaydın, Ata Demirer, Beyazıt Öztürk gibi sanatçılar sahne almıştı.

Kaynak: İHA