Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Konseyinde Büyük İlgi Topladı

Fransa‘nın Strazburg kentinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (AKYBYK) 20. Genel Kurul Toplantısı‘nda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi açtığı stant ile büyük ilgi topladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevlilerinden Ayşegül Tekerekoğlu‘nun temsil ettiği buluşmaya, Marmara Belediyeler Birliği, Birlik Meclisi AB ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Birlik Encümeni üyesi ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, MBB Meclisi AB ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyesi ve Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, MBB AB ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Murat Daoudov ve MBB AB ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mustafa Özkul katıldı.

Tarihi ‘Avrupa Sarayı‘nda gerçekleştirilen ve üç gün süren genel kurul toplantıları boyunca Türkiye‘den, Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Türkiye Belediyeler Birliği ve Bursa Belediyeler Birliği‘nin yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Bakırköy Belediyesi birer stant açtılar. Ayrıca, Konsey tarihinde ilk defa bir birlik olarak MBB, tarihi lobi salonunda fotoğraf sergisini açtı. Serginin açılış töreninde konuşan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcıları Gaye Doğanoğlu ve William Carey, Birliklerin ve Belediyelerin bu sergiler ile faaliyetlerini görsellikle birleştirerek tanıtmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi stantta gerçekleştirdiği faaliyetlerini ve Türkiye‘de belediyeciliği tanıtırken, bir diğer yandan da Türkiye‘de mahalli idarelerin ne kadar aktif olduklarını ziyaretçilerine aktarma imkanı buldu.

Konuşmaların ardından Türkiye‘nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilcisi Daryal Batibay, lobide heyet şerefine bir resepsiyon verdi. Açılışa İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Kaynak: İHA