Balıkesirli Milletvekili Aday Adayları Ankara’Da Kendilerini Ve Projelerini Anlattılar

AK Parti Balıkesir milletvekili aday adayları hafta sonu soluğu Ankara’da aldılar.

Temayül yoklamasından sonra AK Parti Genel Merkezi’nde ikinci sınavlarını veren Balıkesir milletvekili aday adayları, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem başkanlığında Edibe Sözen, Necati Çetinkaya ve Mahzar Bağlı’nın hazır bulunduğu komisyonda soru yağmuruna tutuldular.

Büyük izdihamın yaşandığı genel merkezde aday adaylarının büyük heyecan içerisinde olduğu gözlendi. Komisyon, aday adaylarına Türkiye geneli oy oranı artarken Balıkesir’de AK Parti’nin başarısız olduğu yerlerin nedeni, AK Parti’yi neden tercih ettikleri, projelerinin neler olduğu gibi sorular sordu. Körfez bölgesi milletvekili aday adaylarıda, AK Parti’nin başarısı için ilk dört arasına Körfez ilçelerinden bir adaya mutlaka yer verilmesini istediler.

Aday adayları içerisinde en rahat olan kişi ise 22. dönem Balıkesir milletvekili olan Ali Aydınlıoğlu oldu. Esprileri ile dikkat çeken Aydınlıoğlu, AK Parti’nin eski heyecanını yeniden yakalayacağını belirtti. Edremit’ten aday adayı olan Abdullah Can ise mülakata ilk giren isim oldu. Can, "İlk girdim ilkler arasında yer alacağımı umuyorum" dedi. İsmail Damar, Hüseyin Yurdakul, M. Akif Okur ve Cansel Erkal rahat hareketleri ile dikkat çekti. Balıkesir eski İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun’da genel merkeze gelen isimler arasındaydı. Komisyonun belirlemesinden 68 aday adayından 16 aday adayı önümüzdeki hafta yeniden Ankara’ya çağrılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak. Ardından ise AK Parti’nin 8 milletvekili adayı açıklanacak.

Kaynak: İHA