Atatürk Üniversitesi’Nde Bahar Dönemi Spor Müsabakaları Başladı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Fakülte ve Yüksekokullar Arası Spor Müsabakaları düzenlenen törenle başladı.

Üniversite Spor Salonu’nda düzenlenen açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, geleneksel olarak yapılan Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri içerisinde yer alan “Spor Müsabakaları”nın öğrenciler arasında sevgi ve kardeşlik ruhunu güçlendirdiği gibi, sporun sağlık üzerinde herkesin bildiği olumlu pek çok etkisi olduğunu da ifade etti.

Koçak, “Sporu sadece öğrencilerimiz değil, yediden yetmişe hepimizin yapması lazım. Sporun bize hoşgörü kazandırmasının yanı sıra, stresten uzaklaştırarak sağlıklı yaşama da önemli katkıları var” uyarsında bulundu.

Atatürk Üniversitesi’nin eğitimin yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlere de büyük bir önem atfettiğini vurgulayan Koçak, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda dereceler elde eden Atatürk Üniversiteli sporculara gurur duyduklarını söyledi.

Geçen yıl 300’den fazla öğrenciyi spor ve sosyal faaliyetlerde elde ettikleri başarı nedeniyle altınla ödüllendirildiklerini anımsatan Koçak, şöyle devam etti:

“2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda da bizim sporcu öğrencilerimiz vardı. Şehrimizdeki kış sporları tesislerinin öğrencilerimiz tarafından daha aktif kullanılmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin bu tesislerde daha iyi koşullarda yetişerek uluslararası büyük organizasyonlarda ülkemizi ve Üniversitemizi temsil etmelerini arzu ediyoruz.”

Spor Müsabakaları Açılışında halk oyunları gösterileri yapıldı. Üniversite Karate Takımı becerilerini sergiledi. Dereceye giren Basketbol ve Boks Takımları aldıkları kupaları Rektör Koçak`a takdim ettiler.

Spor Müsabakaları Fen ve Edebiyat Fakültesi Basketbol takımları arasında yapılan karşılaşmayla başladı.

Kaynak: İHA