(Özel Haber) Jandarmadan "Picasso" Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı önemli bir operasyona imza attı. Dünyaca ünlü ressam Picasso‘ya ait olduğu ileri sürülen çıplak kadın tablosunu satmak isteyen bir kişi şüpheli olarak yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara çıkarılan şahıs akşam saatlerinde tutuklandı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Picasso‘ya ait çıplak kadın tablosu olduğu iddia edilen eseri satmak için Muğla‘dan İstanbul‘a götüren Z.G. isimli şahıs, daha önce anlaştığı alıcı ile istediği rakamda anlaşamayınca satamayıp geriye döndü. Bu esnada Picasso tablosuyla alakalı ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Balıkesir Şehirlerarası Terminal‘de önlem aldı. Bir seyahat firmasına ait otobüsün molası esnasında yapılan şok baskında Z.G. isimli şahıs yanındaki tablo ile

birlikte yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı‘nda gözaltına alınan Z.G. sorgulamasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi‘ne gönderildi.

Öte yandan, dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso‘ya ait olduğu iddia edilen çıplak kadın tablosunun ilk tespitlerde gerçek bir eser olduğu öne sürüldü. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı‘nca sürdürülen soruşturma kapsamında tablonun uzman birimlerce incelendikten sonra orijinal olup olmadığının kesin olarak tespit edileceği öğrenildi. Tablonun orijinal çıkması halinde paha biçilmez bir değerde olduğu kaydedildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği, "Picasso"

operasyonuyla alakalı soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: İHA