Zabıta Memuru, Kendisini Kovalayan Gruptan Lokantaya Sığınarak Kurtuldu

İzinsiz afiş isteyen bir gruba izin vermeyen zabıta memuru saldırıya uğradı. Zabıta görevlisi, kendisini kovalayan gruptan lokantaya sığınarak kurtuldu.

İzinsiz afiş isteyen bir gruba izin vermeyen zabıta memuru saldırıya uğradı. Zabıta görevlisi, kendisini kovalayan gruptan lokantaya sığınarak kurtuldu.

Ankara Kızılay’da izinsiz afiş asmak isteyen sol örgütlere mensup bir gruba zabıta ekipleri müdahale etti. Ekipler ve grup arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Grup, kendilerini darp ettiklerini ileri sürdükleri zabıta memurunu kovalamaya başladı. Zabıta görevlisi çevredeki bir döner lokantasına sığındı. İş yeri önünde toplanan kalabalık ise dükkana ve çevredeki polislere taş ve sopalarla saldırdı. Zabıta memurunun kendilerine verilmesini istediği gruba çevik kuvvet müdahale etti. Polis ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan zabıta memurunu dükkandan uzaklaştırdı, grubu da dağıttı.

Olay akşam saatlerinde Kızılay’da yaşandı. İddialara göre, sol örgütlere mensup bir grup izinsiz şekilde afiş asmak istedi. Zabıta ekipleri gruba afişleri asamayacaklarını belirterek izin vermedi. Grup ve ekipler arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüdü. Grup üyeleri zabıta memurunu kovalamaya başladı. Öfkeli kalabalıktan kaçan görevli, çareyi Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan bir döner lokantasına sığınmakta buldu. İşyerine sığınan zabıta memuru canını zor kurtardı.

İŞYERİNE TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDILAR

Zabıta memurunun lokantaya girdiğini gören kalabalık grup restoran önüne gelerek beklemeye başladı. Bu sırada lokantaya müşteri girişi çıkışı durduruldu. Çevik Kuvvet ekipleri işyeri çevresi ve caddede geniş güvenlik önlemi aldı. Meşrutiyet Caddesi trafiğe kapatıldı. Görevlinin kendilerine verilmesini istediği gruplar daha sonra polise ve işyerine taşlarla saldırdı. Grupla polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan polis ekipleri grubu dağıttı. Lokantaya sığınan zabıta memuru ise polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde bölgeden uzaklaştırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.