Yerel Medyada Yeni Bir Renk: Diyarbakır Özgür Haber

Diyarbakır yerel medyasına yeni bir gazete dahil oldu.

Diyarbakır yerel medyasına yeni bir gazete dahil oldu. Uzun süredir çalışmaları devam eden Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi yayın hayatına başladı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni usta gazeteci Naci Sapan, Diyarbakır’da ‘yerel’ ve ‘insan’ odaklı haber boşluğunu dolduracaklarını söyledi. Gazete 30 kişilik yazar kadrosunun yanı sıra özel habere ağırlık vermek için güçlü bir muhabir kadrosuyla çalışıyor.

    Günlük olarak yayın hayatına başlayan Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi; aktüalite, siyaset, yaşam, ekonomi, eğitim, sağlık, kadın ve çocuk sayfalarıyla şehrin nabzını tutmayı amaçlıyor. İlk 5 sayısı okurlarıyla bulaşan gazete, renkli içeriği, kâğıt ve baskı kalitesinin yanı sıra özel haberleriyle de dikkat çekiyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Naci Sapan, Diyarbakır ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden, 30 yıla yakın süredir gazetecilik yapan bir isim. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde de bulunan Sapan, bölgesel yayın yapan Güneydoğu Ekpres Gazetesi‘ni de kuran isimlerden. Diyarbakır’da yerel gazetelerin kendi çapında bir şeyler yaptıklarını anlatan Sapan, herkesin kendi mantığı ve kendi alanıyla yayın yaptığını söyledi. Sapan, “Diyarbakır’da demokrat, çağdaş, halka dayalı, daha çok halkın sorunlarını, insan yaşamını hedefleyen gerek haber, gerekse normal yaşamla ilgili taleplerini yansıtmak istiyoruz.” dedi.

    GAZETEMİZDE ÖZGÜR DÜŞÜNCE HAKİM OLACAK

    Güçlü bir yazar kadrosuna sahip olduklarını anlatan Sapan, “Yazar kadrosunun güçlü olmasını özellikle istedik. Haber olacak ama biliyorsunuz bölgemizde sorunlar var. Herkesin konuşabileceği, yazabileceği bir takım şeyler var. Yazarlarımız gazetemizde düşüncelerini kaleme alacak. Önümüzdeki günlerle daha dolu dolu bir gazeteyi okurlarımızla paylaşacağız.” diye konuştu.

    Resmi ilanların gazetelerin yaşaması için gerekli olduğuna inandığını, ancak fazlasının okuyucuyu sıktığını anlatan Sapan, “Biz gazeteyi çıkarırken ilanları düşünerek hesap kitap yapmadık. Önce ‘okuyucuya nasıl varırız‘ın hesabını yaptık. Elbette ilan ve reklam gereklidir ama bunu abartmamak gerekiyor. Şuan 12 sayfamız var bunu 16’ya çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Ajans haberlerinin kendilerini destekleyeceğinin altını çizen Sapan, kendi üretecekleri haberlerle öne çıkmayı amaçladıklarını belirtti. Sapan şöyle devam etti: “İnsana dokunarak, onların düşüncelerini alarak, resmi haberler dışında, haber çalışmasına ağırlık vereceğiz. Şunu böyle dedi, bunu söylediden çok insanı olgusunu sayfalarımıza taşıyacağız.”