NATO, Libya'da uçuşa yasak bölge uygulamasını yürütecek

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya'da uçuşa yasak bölge uygulamasının NATO sorumluluğunda yürütüleceğini açıkladı. Rasmussen, “Tüm NATO müttefikleri Birleşmiş Milletler kararlarından doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye kararlı. Bu sebeple uçuşa yasak bölge konusunda sorumluluk almaya karar verdik" dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya‘da uçuşa yasak bölge uygulamasının NATO sorumluluğunda yürütüleceğini açıkladı. Rasmussen, “Tüm NATO müttefikleri Birleşmiş Milletler kararlarından doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye kararlı. Bu sebeple uçuşa yasak bölge konusunda sorumluluk almaya karar verdik" dedi.

Brüksel’deki NATO büyükelçileri toplantısından sonra konuşan Rasmussen, “Kaddafi rejiminin saldırılarına karşı sivilleri korumak için geniş uluslararası çabanın parçası olarak eyleme geçiyoruz. Bölgedeki ortaklarımızla işbirliği yapacağız ve onların katkılarını memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Rasmussen, NATO‘nun bu aşamada sadece uçuşa yasak bölge icrasında bulunacağını belirterek, NATO ve uluslararası koalisyon operasyonunun birlikte yürütüleceğini, ilerleyen dönemde tüm sorumluluğun NATO‘ya geçebileceğini kaydetti.