Engelli Parkı İçin Onay Çıktı, Çalışmalar Başladı

Kahramanmaraş‘ın Elbistan Belediyesi tarafından hazırlanan “bende Parkta Oynamak İstiyorum” adlı proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nca kabul edildi. Projeye göre Pınarbaşı Mesire Alanı‘nda yapılacak ‘Engelli Parkı‘ için çalışmalara kısa süre başlanacak.

Kahramanmaraş‘ın Elbistan Belediyesi tarafından hazırlanan “bende Parkta Oynamak İstiyorum” adlı proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nca kabul edildi. Projeye göre Pınarbaşı Mesire Alanı‘nda yapılacak ‘Engelli Parkı‘ için çalışmalara kısa süre başlanacak.

Projenin kabulü ile ilgili olarak Elbistan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu‘nda program düzenlendi. Projenin tanıtımı yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Fidan Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Tarım Müdürü Recep Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Proje Koordinatörü Özgür Cerit, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve rehabilitasyon merkezi sorumluları katıldı.

Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, bu projenin Türkiye genelinde örnek bir proje olduğunu söyledi. Özcan, “Yapılacak olan parkta her şey engellilere özel hazırlanacak. Ama onları toplumdan soyutlayamayacak. Engelsiz çocuklar da bu parkta gönüllerince eğlenebilecekler. Park aynı zamanda başka amaçlara da hizmet verecek. Eğitim amaçlı değerlendirmelerde kullanılabilecek. Ayrıca bu park sayesinde çocuğunun engelli olmasından dolayı utanan ya da sokağa çıkarmayan insanlar da fikirlerini değiştirebilirler. Buradaki en temel amaç, engellilerin sosyal hayat ile barışmasını sağlamaktır.” dedi.

Özcan, “Elbistan‘da engellilerin yaralanabileceği, onların fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak örnek bir park yapılarak, kent içinde engelsiz yaşam çevreleri oluşturulmasına ve bu çocukların engelleri nedeni ile kısıtlanmadan toplumsallaşmalarına katkıda bulunmaktır. Projemize DOĞAKA tarafından 80 bin TL ayrıldı. Altyapı çalışmalarını belediye imkânlarıyla yapacağız.” diye konuştu.

Çalışmalarla ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise insanların bedensel özürlü olmasından daha önemli konunun düşünce özürlü olması olduğunu söyledi.

Çelik, “İnsanlar bedensel engelli olabilir, eli ayağı tutmayabilir, ya da herhangi bir organı olmayabilir. Onlar bir şekilde anlaşılır ama insan düşünce özürlü olursa onun çaresi yoktur.” şeklinde konuştu.

Elbistan Engelliler Derneği Başkanı Songül Sayın ise yapılan çalışmaların engellilerin anlaşılması ve sorunlarına çözüm bulunması adına güzel bir çalışma olduğunu aktararak emek verenlere teşekkür etti.

Daha sonra projeye emek veren Proje Koordinatörü Özgür Cerit ile Suat Utku’ya plaket verildi.