Kütahya’Da Hisarcık Ve Havalisi Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Kuruldu

Kütahya’da “Hisarcık ve Havalisi Yardımlaşma-Dayanışma Derneği“ kuruldu.

Hisarcık’lıların birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla Kütahya’da Hisarcık ve Havalisi Yardımlaşma - Dayanışma derneği kuruldu.

Derneğin Kütahya Belediyesi Azot sosyal tesislerinde gerçekleştirdiği ilk toplantısına Afyon Kocatepe Üniversitesinden Doç.Dr Mustafa Güler, AK Parti Kütahya Milletvekili aday adayı Nihat Helvacı, hisarcık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, Avukat Mehmet Kiraz, Hisarcık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tosun ile Kütahya ve Hisarcık’ta ikamet eden Hisarcık’lılar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Hisarcık ve Havalisi Yardımlaşma-Dayanışma Derneğinin geçici Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gümüş, “ Bugün burada hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliğin sağlanması, güç birliğinin oluşturulması, ilçemizin her alanda ön plana çıkartılması ve tanınması adına kurduğumuz derneğimizin tanıtımı ve açılışı için bir aradayız. Davetimizi geri çevirmeyip gelerek bizleri onurlandırdınız. Bu güzel anı birlikte paylaştığımız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Yeni kurulan derneğimizin amacı, Hisarcık İlçesi ve bağlı köylerimizdeki hemşerilerimizin bir araya gelmesini sağlamak; bunun için belirli tarihlerde toplantılar tanzim etmek, yemekler ve geziler düzenlemek, sergi, panel, seminer, konferans tertip etmektir. Ayrıca Hisarcık İlçesi ve bağlı köylerimizden olan eğitimini Hisarcık dışında sürdüren özellikle maddi durumu yetersiz öğrencilere burs temin etmek; gerektiğinde bu hususta yardım organizasyonları düzenlemek, Hisarcık İlçesi ve bağlı köylerine hizmet getirebilecek türlü projeler üretmek, mevcut projelere destek olmak ve bu hususta çalışmalar yapmak Hisarcık İlçesi ve bağlı köylerinde maddi durumu yetersiz ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaktır. Bu sebeple burada toplanma amacımız olan dernekleşme faaliyetimiz ilçemiz hisarcık, 4 belde ve 21 köyümüzü ilgilendirmekte ve hepimize ayrı ayrı sorumluluklar yüklemektedir. Gençler olarak bizlerin gücümüzün yettiği yere kadar bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları kendimize görev bilip yerine getireceğimizden kesinlikle şüpheniz olmasın. Bizim naçizane sizlerden istirhamımız bu dernekleşme faaliyetimizin hak ettiği yere gelmesi adına kendinize sorumluluk yükleyip bu sorumlulukları yerine getirmek için azami derecede gayret göstermeniz yönündedir. Görülüyor ki hepimize ayrı ayrı sorumluluk yükleyen bu dernekleşme faaliyeti, hepimizin ortak meselesidir. Dolayısıyla ortada bir başarı söz konusu olursa hepimizin başarısıdır. Eğer başarısızlıktan söz edecek olursak herkes bu konuda da kendisine bir pay çıkartmalıdır. Derneğimizin, yöremiz ve halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. “ Diye konuştu.

Hisarcık ve Havalisi Yardımlaşma-Dayanışma Derneğinin kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor, Hüseyin Gümüş, Kadir Değirmenci, Ethem Bal, Yunus Çalışkan, İbrahim Türk, İbrahim Kiraz, Nevfel Okan. Geçici Yönetim Kurulu üyeleri ise; Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gümüş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Kiraz, Yönetim Kurulu Saymanı Ethem Bal, Yönetim Kurulu Sekreteri Yunus Çalışkan ve üye Kadir Değirmenci’den oluştu.

Kaynak: İHA