Gitar Ustası Örter‘in Konserine Büyük İlgi

Van‘da ‘Mavi Fikirler‘ sorumluluk projesi kapsamında kente gelen gitar ustası Hasan Cihat Örter‘in konseri büyük ilgi gördü.

Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonu‘nda sahne alan gitar ustası Hasan Cihat Örter, ilk olarak Edremit Şamran Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Helin Özkan‘la birlikte mini bir konser verdi. Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Vali yardımcıları Meral Demirbaş, Murat Uzunparmak ve Nurullah Ertaş ile Nisi Dünyası Proje Koordinatörü Fatih Özbey, kurum amirleri ve sanatseverlerin izlediği ve büyük beğeni toplayan konser iki bölümden oluştu.

İkinci bölümde ise Müzikolog Serap Yenici‘nin seslendirdiği parçalara Örter gitarıyla eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konser sonrası Vali Karaloğlu ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş sahneye çıkarak sanatçılara çiçek verdi. Van‘daki konserine ve kendisine gösterilen sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Örter, gitarıyla kendisine eşlik eden Edremit Şamran Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Özkan‘ın çok yetenekli olduğunu belirterek, albüm yapma sözü verdi.

Kaynak: İHA