300 İncir Fidanı Toprakla Buluştu

Mersin’in Mut İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde Sakız Köyü’ndeki örnek bahçede 300 adet Bursa Siyah incir fidanı dikildi.

Mut kaymakamı Mustafa Şahin, ilçe genelinde bugüne kadar 28 köye10 bin Bursa siyah incir fidanı dağıtıldığını belirterek 2011 sonuna kadar 25 bin fidana ulaşmak istediklerini söyledi. Mut Merkez ve köylerinde yetiştirilecek olan Bursa Siyah İncirinin gerek kalite gerekse erken ve uzun süreli hasadı ile ihracata yönelik bir çeşit olduğunu dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:

“Bizim hedefimiz kayısı sezonunun bitimiyle birlikte zeytin sezonun başlaması arasındaki boş dönemde, ihracatçının ilçemizde sürekli kalmasını sağlamak amacıyla bu dönemi incir hasadı ile kapatmak ve ilçenin potansiyelini geliştirmektir. İncirin yetişmesi için uygun olan köylere öncelik verilmek ve kapama bahçe tesisi yapılmak suretiyle ekonomiye katkı sağlamak üzere bu projeyi Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme birliğiyle birlikte gerçekleştirmekteyiz. Şuan ilçemizin ortalama yıllık rekoltesi 5-6 bin ton arasında değişmekte. Bu projeyle biz ihracatçının da dikkatini çekecek rekolteye ulaşmayı hedefledik. Hedefimiz yıllık 25 bin ton. 2015 yılı itibarıyla hedefimiz 100 bin incir ağacı olacak dedi.”

İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Garnizon Komutanı Üsteğmen Bilal Akkaya, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Halk eğitim Müdürü Celalettin Cengiz, İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, Orman işletme Müdürü Hasan Keskin, yetkililer ve köylülerin katıldığı törenin sonunda örnek bahçede 300 incir fidanı toprakla buluşturuldu.

Kaynak: İHA