Mamak‘ta Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

21 Mart Nevruz Bayramı Mamak‘ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Mamak Ali Naili Erdem Anadolu Lisesi‘nde coşkuyla kutlanan törene Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve vatandaşlar katıldı. Törende vatandaşlar yumurta tokuşturup, demir dövdüler. Daha sonra Nevruz ateşinin üstünden atladılar.

Törende konuşan Belediye Başkanı Akgül, Nevruz Bayramı‘nın birliği ve beraberliği temsil ettiğini belirterek, Nevruz Bayramı‘nın barış ve kardeşlik getirmesini temenni etti. Akgül, "Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren Nevruz Bayramı‘nı heyecan içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Yakılan ateşler etrafında tutulan eller, gülen yüzler, bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapar. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Nevruz Bayramı‘nı kutluyor, sağlıklı, huzur dolu, başarılarla

geçecek bir ömür temenni ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç da, Nevruz Bayramı‘nın Türk dünyasındaki önemine vurgu yaparak, bu bayramın kardeşlik ve hoşgörüyü temsil ettiğini söyledi. Kılıç, "Bitkilerin çiçek açtığı zamana Nevruz demişler. Türk dünyasında tabiatın canlanması olarak kutlanır. Kardeşliğin ve hoşgörünün adı olan Nevruz Bayramı‘nda içinde gözyaşının akmadığı bir dünya diliyorum" diye konuştu.

Ali Naili Erdem Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Nevruz Bayramı programında, Nevruz Bayramı‘nın önemi anlatıldı. Nevruz ile ilgili şiirler okundu. Anadolu Lisesi öğrencisinin, notlarına bereket isteyerek ettiği Nevruz Duası ise herkesi gülümsetti.

Program sonunda ise Kaymakam Kılıç, Başkan Akgül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç öğrencilere mısır ikram etti. Ardından toprağın bereketli olması için spor kompleksinin bahçesine buğday serpiştirdiler.

Kaynak: İHA