Akay: Türkiye’Nin Partisiyiz, Herkese Kapılarımızı Açtık

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Temayül yoklamasında teşkilatın içinde olanların ön plana çıkmasını sevindirici bulduğunu ve sonucun süpriz olmadığını belirten Akay, ”Temayülde 3 bin 500 oy kullanıldı. Sonuçları genel merkeze gitti. Aday belirleme ve mülakata çağırmada temayülde öne çıkanlar dikkate alınacaktır.” dedi. Bu aşamada komisyonların öne çıkanları mülakata çağıracağını, daha sonra da AK parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile il başkanlarının toplantı yapacağını söyledi. Son kararı da 11 Nisan 2011‘den evvel Erdoğan’ın vereceğini aktardı. Temayül yoklamalarının kesin belirleyici olmadığının altını çizen İl Başkanı Akay, bu defakinin farkının, sonuçların sandıklar kapanır kapanmaz açıklanması olduğunu, bunun da genel merkezin izni ve onayıyla yapıldığını ifade etti.

Ömer Cihat Akay. ünlü isimlerin partiye davet edilmesini değerlendirerek, ”Biz Türkiye’nin partisiyiz. Herkese kapılarımızı açtık. Spor dünyasından olur, iş dünyasında olur, sanat dünyasından olur herkesle siyaset yapmak için varız. İl yönetimini oluşturuken de buna dikkata ettik. Herkesi siyaset yapmak için AK Parti çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. Seçim çalışmaları için İzmir’de çalmadık kapı bırakılmayacağını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Akay, "Biz sadece 70 bin kapı değil, Mevlana‘da olduğu gibi 70 bin gönül kapısını da tek tek çalacağız.” dedi.

CHP’nin 11 ilçede, toplam 2 bin 200 kişi üzerinde yaptırdığı anketlerin için şu an hiçbir mana ifade etmediğini savunan Akay, İl Başkanı Tacettin Bayır‘ın, "Türkiye’nin birinci partisi olacağız." sözüne karşılık da, "Haydi canım sen de." diye konuştu.

Bu arada Orman Haftası dolayısıyla AK Parti Ormanı oluşturulacağını duyuran Ömer Cihat Akay, ilk etapta bin adet fidan dikileceğini söyledi. Söz konus orman için basın mensuplarına da birer fidan hediye eden Akay, sayının 10 bine çıkarılacağını belirterek herkesi katkı yapmaya çağırdı.