Mut’Ta Nevruz Kutlamaları Büyük İlgi Gördü

Mersin’in Mut ilçesindeki Nevruz Bayramı etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Mersin’in Mut ilçesindeki Nevruz Bayramı etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki Nevruz kutlamalarına, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, mülki amirler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalara katılan misafirlere bayanlar tarafından yapılan gözleme, börek , sıkma ikram ve ayran ikram edildi.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Haşim Kaya yaptı.

Kaya, ”Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce gönlü tutuşturacak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya’nın, Türk aleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın” dedi.

Etkinlikte, halk oyunları ekibi gösteri yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu, ateşler yakılarak demir dövüldü. Ardından halat çekme ve yumurta kırma yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan ve Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin tarafından verildi.

Ardından ateş üstünden atlama yapıldı. Nevruz halayı çekilmesiyle kutlama programı sona erdi.