Kuyumcuya Altın Sikke Yerine Cıvata Pulu Sattılar (Özel)

Tuzla’da binlerce madeni cıvata pulunu tarihi altın sikke gibi göstererek bir kuyumcu ile müteahhide satan dolandırıcı şebekesi, yapılan operasyonda kıskıvrak yakalandı.

Tuzla’da binlerce madeni cıvata pulunu tarihi altın sikke gibi göstererek bir kuyumcu ile müteahhide satan dolandırıcı şebekesi, yapılan operasyonda kıskıvrak yakalandı.

Yaklaşık altı aydan bu yana patronu olan müteahhit N.K.’nın yanında işçi olarak çalışan Musa Yorulmaz (35), akrabalarında yaklaşık 4 bin adet Sultan Abdülaziz dönemine ait tarihi altın sikke bulunduğunu söyleyerek sikkelerin elden çıkartılması konusunda patronundan yardım istedi. N.K. bunun üzerine durumu Eyüp’te kuyumcu dükkanı işleten arkadaşı F.G. ile paylaştı.

Sikkelerden büyük kar edebileceklerini düşünen iki arkadaş, altınları ortak olarak almaya karar verdikten sonra Yorulmaz ile irtibata geçip altınları görmek istedi. Ayarlanan buluşma noktasına sikkelerin sözde sahipleri Yavuz Arslan (38) ve İbrahim Batur (32) ile birlikte giden Yorulmaz, yanlarında getirdikleri üç adet Sultan Abdülaziz dönemine ait altın sikkeyi kontrol etmeleri için N.K. ve F.G.’ye verdi.

    Sikkelerin gerçek olduğunun belirlenmesi üzerine yapılan pazarlıkta N.K. ve F.G. zanlılar ile 4 bin adet altın sikke için 50 bin TL’si peşin, 15 bin TL’de sonra verilmek üzere toplam 65 bin TL’ye anlaştı. Birkaç gün sonra Tuzla Şifa Mahallesi‘nde tenha bir sokakta gizlice gerçekleştirilen buluşmada N.K. ve F.G. zanlılara yanlarında getirdikleri toplam 50 bin TL tutarındaki 200 TL’lik banknotları teslim ederek sikkeleri istedi.

    Yapılan alışverişin gizli olması nedeniyle aceleci tavırlarla içinde sözde sikkelerin bulunduğu poşeti otomobilden alarak ceketinin altında gizleyen zanlılardan bir kişi F.G.’nin elini poşetin içine sokarak sözde sikkeleri yoklamasını istedi. Eli ile poşetin içindekileri yoklayan F.G.’de poşettekilerin sikke olduğuna kanaat getirince poşetin ağzı tekrar kapatılarak F.G.’ye teslim edildi.

    Zanlılar geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaşırken, F.G. ile N.K. da kendi otomobillerine bindi. Ancak poşeti açarak emin olmak için altınları görmek isteyen iki arkadaş gördükleri karşısında şaşkına döndü. Poşette piyasa değeri yaklaşık 400 bin TL olan 4000 adet altın sikke yerine binlerce cıvata pulu olarak tabir edilen metal rondela gören iki arkadaş dolandırıldıklarını anlayarak yakındaki polis merkezine müracaat etti.

    Şikayetçilerin zanlılara ait otomobilin plakasını vermeleri üzerine hemen harekete geçen Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri zanlıların yerini tespit ederek operasyon başlattı. Tespit edilen adreslere operasyon yapan Tuzla Asayiş Büro ekipleri zanlıları Ümraniye ve Sancaktepe’de yaptıkları eş zamanlı operasyonlar ile olaydan sadece bir saat sonra N.K. ve F.G.’den aldıkları 50 bin TL ile birlikte kıskıvrak yakaladı.

    Dolandırıcılık suçlarından sabıkaları bulunduğu öğrenilen zanlılar Tuzla Asayiş Büro Amirliği’nde işlemlerinin tamamlanan ardından adliyeye sevk edildi.