Ak Parti İzmir Teşkilatında Temayül Yoklamasına Büyük İlgi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi‘nde İzmir‘den milletvekili adayı olacakların belirlenmesine ilişkin temayül yoklaması başladı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi‘nde İzmir‘den milletvekili adayı olacakların belirlenmesine ilişkin temayül yoklaması başladı.

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Kaya İzmir Termal Otel‘deki temayül yoklaması öncesi yaptığı konuşmada, TBMM‘nin 3 mart tarihinde almış olduğu, 12 haziran pazar günü yapılacak olan 24. dönem milletvekili genel seçimi gündemine ve takvimine bağlı olarak, dün ve bugün ağırlıklı olmak üzere Türkiye‘nin 81 ilinde 85 seçim çevresinde temayül yoklaması yapıldığını hatırlattı.

Şahin, bu çalışmanın partinin aday belirlemesinde çok önemli bir gösterge olduğunu, ancak çok kesin bir gösterge ve kesin bir çalışma olmadığını her vesileyle bildirdiklerini hatırlattı. Şahin, yapılacak olan değerlendirmenin bütünü içinde, mutlaka ama mutlaka dikkate alınacak, değer verilecek belki birinci sırada belirleyici olacak bir çalışma olacağını söyledi. Şahin, "Bugün Türkiye‘nin her yerinde olduğu gibi İzmir‘de tercihte bulunan, oy ve görüş ortaya koyan teşkilat mensupları, görünürde her biri büyük değer ifade eden aday adaylarına yönelik bir tercihte bulunacak ama bu tercih, esas itibariyle, 2011‘den 2015‘e uzanan çizgide Türkiye‘mizin demokratik hayatına, siyasi hayatına, yönetim hayatına, özelde de İzmir‘imizin önümüzdeki dört yıllık geleceğine yönelik tercih olacak." şeklinde konuştu.



Şahin, bütün delege arkadaşlarının bu anlayışı, bu gerçeği fark ederek, farkındalık içinde tercihlerine, vicdanlarına, insaflarına dayalı olarak, İzmir‘i, Türkiye‘yi dikkate alarak, ilçeleri dikkate alarak yapacaklarına gönülden inandığına işaret etti. İdris Naim Şahin, şöyle devam etti: "Türkiye‘nin demokratikleşmesi, siyasi partilerimizin kendi iç demokrasilerini oturtmalarından, sağlamlaştırılmalarından ve gerçekleştirmelerinden geçmektedir. Biz muhafazakar demokrat bir siyasi parti olarak, öncelikle demokrasiye inanan bir parti olarak, öncelikle parti içi demokratik mekanizmaları gerçekleştirmede son derece titiz, son derece büyük hassasiyet içindeyiz."

Bunun için birinci ve ikinci bölgeden oluşan sandık başlarında, görevlerini yapmak üzere hazır bekleyen teşkilat mensubu görevli arkadaşları ve 2. bölge komisyon sorumlusu arkadaşlarına başkanlık eden, bir dönem İstanbul il başkanlığı yapmış, bugün teşkilat başkan yardımcılığını yürütmekte olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu‘nun da görev yaptığını hatırlatan Genel Sekreter, "Siz, biz, İzmir‘imizin görevlileri, Ankara‘nın misafirleri olarak partimizin bir büyük yönetim ekibi oluşturmaktayız. Tamamen demokratik, tamamen bilimsel, tamamen İzmir ve Türkiye için sevdalarla hülyalarla dolu bir çalışma olacaktır, olmaktadır." dedi.

Bugün İzmir‘e yapılacak olan bu çalışmanın sonucunda Türkiye‘nin, 2023‘e doğru giden süreçte önümüzdeki dört yılın daha başarılı, daha kalkınmış ve daha güzel yıllar olacağını ve İzmir‘in ihtiyaçlarının giderileceğini ifade eden Şahin, "İnşallah İzmirimizin dağlarında baharla birlikte, bu demokrasi şöleniyle birlikte, demokrasi bayramıyla birlikte, yeni güller, yeni çiçekler açacak ve İzmirimizin inşallah 2011‘i 2010‘dan daha güzel olacak. 2012‘si 2011‘den daha güzel olacak." diye konuştu.

Daha sonra Ömer Cihat Akay, ilk oyu atarak, oylamayı başlattı. İzmir 1. bölgede 86, ikinci bölgede 68 aday adayı için 5 bine yakın kişinin oy kullanması bekleniyor. Sonuçların, akşam saatlerinde alınması bekleniyor.