Dlh Genel Müdürü Ahmet Arslan Ak Parti’Dan Kars Milletvekili Aday Adayı Oldu

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) eski Genel Müdürü Ahmet Arslan, basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kars’a yapılan bir çok yatırım da emeği olduğunu belirten Arslan, Akyaka tren seferlerinin ise Mayıs ayında başlayacağını söyledi.

Akyaka tren seferlerin bozuk olan hattan dolayı kaldırıldığına dikkat çeken Ahmet Arslan, Akyaka raybüs treninin getirilerek sefere başlayacağını vurguladı.

Arslan; “Türkiye’de sayılı birkaç ilde kullanılan raybüs sistem Kars’da kullanılmaya başlayacak. Raybüs daha hızlı, temiz, sağlıklı ve sıcak ortamda yolcukluk yapmaları sağlanacak” dedi.

Akyaka tren seferlerini yeniden başlayacağını belirten Arslan, “Şuan Akyaka demiryolunda çalışmalar yapılıyor. Bakımı onarımı demiryolunun tamamlandığında tren seferleri yeniden başlayacak. Yani Mayıs ayında Akyaka-Kars teren seferleri yapılacak. Kars-Akyaka arasında raybüs kullanılacak. 64 kişilik olan raybüsler 2 veya 3 vagondan oluşuyor.Bu tren Türkiye’de birkaç ilimizde var. Bu illerden bir tanesi de Kars olacak” diye konuştu.

AK Parti milletvekili aday adayı ve eski DLH genel Müdürü Ahmet Arslan, raybüslerin son teknolojiye sahip olduğunu ifade etti.

Arslan; “Raybüsler en son teknolojiyle donatılmış, hızlı sıcak, temiz ve konforludur. Kars-Akyaka arasında bu tren sefer yapacak. Biz bunun yetiştirilmesi için çalışmları hızlandırmıştıuk. Bizzat ben yakından takip ediyordum. Akyakalılar kısa zamanda konforlu ve son teknoloji en ince ayrıntılarının düşünülerek donatıldığı raybüslerle yolculuk yapacaklar” şeklinde konuştu.

DLH Genel Müdürü olduğu 8 yılık dönemde Kars için çok şeyler yaptıklarının da altını çizen Arslan, Kars’ın sıkıntı ve sorunlarını çok yakından bildiği için milletvekili aday adayı olduğuna da dikkat çekti.

Kaynak: İHA