Ünlü Ekonomi Profesörü Roubini, Yerel Perakendecilere Sürdürülebilir Büyümeyi Anlatacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF)’nun geleneksel ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun üçüncüsü 27–28 Nisan 2011 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek. ‘Sürdürülebilir Büyüme’ teması, ‘Şimdi Tam Zamanı’ sloganıyla yapılacak organizasyonda, dünyaca ünlü ekonomi profesörü Nouriel Roubini konuşmacı olacak.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF)’nun geleneksel ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun üçüncüsü 27–28 Nisan 2011 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek. ‘Sürdürülebilir Büyüme’ teması, ‘Şimdi Tam Zamanı’ sloganıyla yapılacak organizasyonda, dünyaca ünlü ekonomi profesörü Nouriel Roubini konuşmacı olacak.

Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleşecek geleneksel ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonu Antalya’da tanıtıldı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turan Özbahçeci ve Zyman Core Strategy Group Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ‘Sürdürülebilir Büyüme’ teması ve ‘Şimdi Tam Zamanı’ sloganıyla hareket edecek organizasyon hakkında Akdenizli perakendecilere Antalya’da bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Selamet Aygün, İstanbul’daki organizasyona Türkiye‘nin her yerinden yerel zincir sahipleri, yöneticiler, üreticiler, tedarikçiler, yerel zincirlerin iş ortakları ve perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların katılacağını söyledi.

Organizasyonun 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getirmesini öngördüklerini ifade eden Aygün, “Programın fuar ayağında, Anadolu‘dan gelen firmaları bölgelere ayırarak stantlar açacağız. Yarışma ayağında ise, başarılı perakendecileri ödüllendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Projenin stratejik danışmanı Zyman Core Strategy Group Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ise “Türkiye‘de perakendecilikte en önemli potansiyel yerel perakendecilikte saklı ancak bunun tam olarak ortaya çıkmadığını düşünüyoruz.” dedi.

Geçmişte yerel perakendeyle ilgili belli bir takım kehanetlerde bulunulduğunu anlatan Gümüşlüoğlu, şöyle konuştu: “Kehanetler gerçekleşmedi, hatta yerel perakende son birkaç yıldır sürdürülebilir şekilde oldukça iyi performans gösteriyor.”

BU YILIN TEMASI; SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Bu yıl ‘Sürdürülebilir Büyüme’ ana teması ile konferans, fuar ve yarışma ayaklarıyla gerçekleşecek organizasyonda sürdürülebilir büyüme modelleri gündeme getirilecek. Konferans ile yerel zincirlerle, ürün ve hizmet sunan markaların ilişkilerinin güçlendirilmesi, yerel zincirlerin sorunlarının ortaya konması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

NOURİEL ROUBİNİ KONUŞMACI OLACAK

Yerel zincirler organizasyonun konferans bölümünde, bağımsız global makro ekonomi ve pazar stratejisi araştırmaları yürüten, ABD’deki ekonomik krizi önceden tahmin etmesiyle tanınan Roubini Global Economics’in Başkanı Nouriel Roubini’yi ağırlıyor. Yerel perakendeciliğin rekabet gücünün artırılması ile ilgili stratejilerin geliştirilmesi üzerine oturumlar da düzenlenecek. Dünyaca ünlü ekonomi profesörü Nouriel Roubini’yi İstanbul’da ağırlayacak organizasyonun önemli bir ayağı ‘Perakendenin En Başarılı Fikirleri Yarışması. Yarışma, yerel zincirlerin başarılı çalışmalarını ödüllendirmeyi hedefliyor. Federasyona üye 11 Perakendeciler Derneği (PERDER) ve üyelerini kapsayan yarışmanın birincilerine ödülleri 28 Nisan akşamı gala yemeğinde verilecek.