Kuşadası‘nda Aile İçi Demokrasi

12 haziranda yapılacak olan genel seçimler öncesi aday adayları arasındaki yarış iyice kızışırken, zaman zaman ortaya çıkan değişik aday adayları da büyük ilgi çekiyor.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası‘nın tanınan simalarından olan ve emlakçılık ve inşaat işleriyle uğraşan ve bir dönem DYP‘den belediye meclis üyesi adayı olan, daha sonra CHP İl Başkan Yardımcılığı yapan, ardından partisinden istifa edip AK Parti‘ye geçen iş adamı Kamber Atasoy, tekrar CHP‘ye dönüş yaparak 12 haziranda yapılacak genel seçimlerde Aydın bölgesinden aday adayı oldu. Kamber Atasoy‘un Aydın CHP‘den aday adayı olduğu anlarda ise geçmişte Türk Kadınlar Birliği Kuşadası Şube Başkanlığı‘nı yapan

ve 2008 yılından bu yana ise Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı‘nı yürüten eşi Nezaket Atasoy ise İzmir‘de AK Parti‘den aday adayı olduğunu açıkladı.

Kamber Atasoy, kendisini son derece şanslı gördüğünü belirterek, Ankara‘da Kuşadası‘nın ve Aydın‘ın sesi olmak için aday olduğunu söyledi. Eşi CHP‘den kendi AK Parti‘den hem de iki komşu ilden ayrı ayrı aday olan Nezaket Atasoy, yaptığı açıklamada, uzun yıllardır yaptığı çalışmalardan ve ürettiği projelerden daha geniş kitlelerin faydalanabilmesi için meclise taşımayı düşündüğünü söyledi. Atasoy, "Her parti için bayanların siyasete girmediği söyleniyor. Bu yüzden aday adayı olma cesaretini gösterdim.

Hanımların siyasete aktif olarak katılması gerektiğini düşünüyorum. Onlara liderlik yapmak istiyorum. İzmir‘in ilk resmi konfederasyonunun genel başkanıyım. Aynı zamanda Türkiye‘de ilk bayan genel konfederasyon başkanı İzmir‘den çıktı. Hayatım boyunca birçok projeye imza atmış biri olarak, bunları hayata geçirmek ve daha geniş kitlelere duyurmak istiyorum" şeklinde konuştu. Topluma, İzmir‘e ve ülkeye projeleri ile katkı sağlamak istediğini dile getiren Nezaket Atasoy, "Özellikle kentimizin uluslar arası

alanda dünya şehri olarak anılması için var gücümle çalışacağım" dedi.

Kaynak: İHA